Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

8 april 2020 | 22:02

”The Others” från 2001 ska få en nyinspelning

Är 2000-talets filmer redan gamla nog för att behöva remakes?
Spökfilmen ”The Others” med Nicole Kidman står på tur för en nyinspelning - och bevisar att 00-talets filmer redan är gamla nog för remakes. Läskigt!

Alejandro Amenábar skrev och regisserade den gotiska rysaren med en av de mest omtalade twistarna sedan ”Sjätte sinnet” (gör dig själv en tjänst och se filmen, om du inte gjort det än). Kidman spelade en änka i 1940-talets England, som bodde i ett enormt hus och gjorde allt för att skydda sina ljuskänsliga barn från solljus… och ett övernaturligt hot.
 
Det är oklart hur en nyinspelning ska lyckas fånga samma otäcka känsla och överraska publiken på nytt, men någon tänker göra ett gott försök. Bakom den nya filmen står Sentient Entertainment och producenterna Renee Tab och Christopher Tuffin (”Maps to the Stars”, ”Peppermint”). De planerar att uppdatera filmen och göra sin egna, ”moderna” version enligt Deadline.

- Det är en ära att få jobba med en av mina favorit-skräckfilmer genom tiderna, ”The Others”, och bjuda biopubliken på en nytolkning. Det är nästan kusligt hur rätt i tiden filmens teman är: självisolering, paranoia och rädsla, säger Renee Tab.

Det sägs att filmen redan har lockat till sig stora stjärnors intresse.