Skribent

Patrik Jonsson

23 augusti 2012 | 22:01

"The Office" läggs ner, "The Farm" tar över

Torsdag! Och det betyder att det snart är helg, men det betyder även ännu en artikel fylld med det senaste från TV-serievärlden, så nu kör vi!

Efter en rätt lång tids spekulerande är det nu klart; den nionde säsongen av "The Office" blir också den absolut sista, detta avslöjade NBC själva tidigare i veckan. Hur många avsnitt som säsongen kommer att bestå av är dock i nuläget fortfarande oklart, men vi kan nog räkna med att de någon gång i maj nästa år stämplar ut för allra sista gången. NBC tillade även att det kan finnas en chans att Steve Carell dyker upp igen. 

Serien får dock sedan en spinoff i form av "The Farm" där fokusen kommer att ligga på karaktären Dwight Schrute, hans bror och hans farm. Hur bra pass bra idé detta är låter jag vara osagt, men jag kan dock säga att jag är rätt så skeptisk.

Det gick ju inte något vidare bra för Robert De Niros polisserie "NYC 22" i våras, efter endast några avsnitt in i säsongen så bestämde sig CBS för att helt enkelt dra ut pluggen. Nu är han dock tillbaka som producent för en annan serie och denna gång ska det bli ett slags advokat/rättegångsdrama som ska lägga sin fokus på två välkända New York-advokater som är löst baserade på de verkliga far/dotter-advokaterna Murray and Stacey Richman. Kanalen är densamma, det vill säga CBS och med sig har han manusförfattaren Danny Strong ("Game Change") och regissören David O. Russell ("The Fighter"). Inga dåliga namn det här inte så vi får väl hoppas på att han har bättre tur med denna serie.

Det har nu i runda slängar gått 30 år sedan komediserien "Family Ties" ("Fem i Familjen") med Michael J. Fox hade premiär, och för att fira detta tänker han nu kasta sig in i komediseriegenren igen. Serien, som ännu saknar titel, är skapad av Sam Laybourne ("Cougar Town") och ska vara inspirerad av Foxs egna liv där han kommer att spela en pappa som lider av en sjukdom (Fox är ju själv pappa till fyra och lider av Parkinsons).

Det blev till slut NBC som gick vinnande ut ur striden och vann rättigheterna till serien där det tydligen ska ha varit ett vilt budgivande mellan Fox, ABC, CBS och så klart NBC. NBC gav dessutom serien genast ett fullt förtroende vilket innebär att en full säsong redan är beställd och kommer att sändas inom en snar framtid.
Michael J. Fox är en hjälte och jag hoppas verkligen att serien kommer att gå bra, ja vilket jag också i allra högst grad tror att den kommer att göra!

Senast som Temple Hill Entertainment sålde en serie så var det med en slags modern tvist på "Greven av Monte Cristo" och serien hette (och heter fortfarande) "Revenge". Nu har de sålt ännu ett liknande projekt och denna gång ska det bli ett äventyr fyllt av mystik som bygger på Mark Twains karaktärer Tom Sawyer och Huckleberry Finn. Återigen är det ABC som står bakom det hela, och hur än långsökt detta låter är det väl ingen idé att man räknar bort serien då det uppenbarligen finns en rätt så stor publik vad det gäller alla dessa sagoupplägg.

En ny TV-serie kallad "7even Nation Army" med Dragomir Mrsic ("Snabba Cash"-filmerna) i huvudrollen kommer snart att ha premiär. Serien är en svensk produktion där en del av scenerna är inspelade i Spanien. Skapare är Milad Rad och en alldeles färsk trailer har släppts i samband med Mrsics medverkan i "Snabba Cash 2". Ni kan även besöka dess hemsida där ni kan läsa mer om själva produktionen och lite om vad det hela kommer att handla om.

CBS har återigen parat ihop sig med "CSI"-skaparen Anthony Zuiker och tillsammans med honom tänker de skapa en serie som ska heta "Taboo". "Taboo" ska bli ett slags drama som kommer att kretsa kring en hemmamamma som går undercover, som en profilerare, för FBI. Det hela ebbar så klart ut i att hon faller för killen hon ska undersöka. Nåväl, frågar ni mig och det kanske ni inte gör, men jag svarar ändå med att påstå att det här låter som en blek och förutsägbar kopia på fantastiska "Homeland", ingen pepp här inte.

Dessutom har kanalen dragit igång ett projekt med den mångsidige tillika Oscarsnominerade producenten/regissören/manusförfattaren David Mamet som tidigare har skrivit manus till filmer som bl.a "The Untouchables" och "Ronin".

En adaption på den gamla västernserien "Have Gun - Will Travel", som sändes mellan 1957-1963 (också då på just CBS), står nu på schemat och Mamet ska inte endast producera utan är även satt att regissera. Trots att detta visserligen kommer att bli en adaption, på en förvisso rätt så gammal serie, så tror jag då mer på denna än på den där "Homeland"-kopian.

För drygt en månad sedan bestämde sig AMC, efter två säsonger, slutligen för att lägga ned thrillerserien "The Killing", med bl.a vår egen Joel Kinnaman i en av huvudrollerna och redan några dagar efter så surrades det om att andra kanaler var intresserade av att köpa upp den. Nu verkar det som att oddsen för en tredje säsong har höjts ännu mer då inte bara en, utan två, nätbaserade kanaler; DirecTV och Netflix, ska vara högst intresserade av att roffa åt sig den.

Nu är det ju inte första gången som dessa kanaler dyker upp som ev. intressenter av en nedlagd serie, men man ska också komma ihåg att just DirecTV köpte upp "Damages" av FX och gav den två extra säsonger och gjorde detsamma med NBC:s "Friday Night Lights" så än är alltså inte loppet kört för "The Killing". Jag lär få anledning att återkomma till detta.

Nyheter i korthet:

HBO har gett grönt ljus till komediserien "Family Tree" som är skapad och skriven av Christopher Guest och som kommer att ha Chris O´Dowd ("Bridesmaids") i en av huvudrollerna.

Dessutom meddelar kanalen att de inom den närmsta tiden kommer att lansera HBO Nordic i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Kan Netflix så kan HBO.

TNT har gett "Perception", som hade premiär i sommar, en andra säsong. Tydligen så gick denna hem hos tittarna, för min del så fastnade den dock aldrig.

Ciaran Hinds ("Rome", "Political Animals") har fått en roll i den tredje säsongen av "Game of Thrones".

BBC Americas "Copper" hade premiär i helgen och den drog 1,8 miljoner tittare vilket faktiskt även innebar deras mest sedda premiär någonsin. Desto sämre gick det tyvärr för säsongspremiären av Starz-serien "Boss" som endast drog 390 000 tittare vilket är ganska så sorgligt då det är en stabil och bra serie med en fantastisk Kelsey Grammer.

Malcolm McDowell har fått en roll som historieprofessor i den kommande säsongen av "Community".

NBC har beställt ett pilotavsnitt av ännu en sitcom: "The High Life" heter den och huruvida den plockas upp för en full säsong får vi vänta med att se.

Terrence Howard kommer att dyka upp i den kommande och tredje säsongen av "Hawaii Five-0"

Sedan så ska jag väl även här skänka en tanke åt producenten/regissören Tony Scott som valde att lämna oss i måndags och detta är en tanke som går ut minst lika mycket till hans anhöriga. Hur det sedan blir med de serier som han tillsammans med sin bror Ridley var inblandade i återstår att se, men det tar vi en annan gång. Vila i frid.

Avslutningsvis har Showtime släppt en smått eggande, helt dialogfri, trailer till den andra säsongen av "Homeland" som drar igång den 30:e september.

Till den 30:e september är det en cirka fem veckor, men det är bara en kvar tills vi hörs igen, ha det!

| 23 augusti 2012 22:01 |