Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

18 november 2023 | 06:00

Hoppet lever - "The OA" kan fortfarande få en fortsättning

Det är fyra år sedan Netflix-serien "The OA" las ner, med en ouppklarad cliffhanger. Men seriens skapare har inte gett upp hoppet om en fortsättning.
"The OA" var det tredje samarbetet mellan skådespelaren och manusförfattaren Brit Marling, och regissören och manusförfattaren Zal Batmanglij. Tyvärr blev den också ännu ett exempel på serier som Netflix lagt ner i förtid. Det var efter två säsonger (långt innan sina planerade fem) och en cliffhanger som streamingtjänsten sa nej tack till mer. Fansen svarade med kampanjer för att rädda "The OA", men de visade sig vara fruktlösa. Eller?
 
Duons senaste samarbete, "A Murder at the End of the World", har precis haft premiär på Disney+. I samband med det intervjuades de av NME och då pratade de även om en eventuell framtid för "The OA". De har flera möjliga projekt framför sig, något som Zat Batmanglij jämför med att påta i trädgården:
 
- Vi har börjat ta hand om trädgården igen, vi vattnar, och låter solen skina på växterna, och flyttar runt några växter så att de får mera sol. Men vi håller oss neutrala. Vi är bara trädgårdsmästare, Brit och jag, som påtar i trädgården. "OA 3" är en växt som sitter där också. Vi tror inte att hon är död. Hon är bara vilande.
 
Brit Marling fortsätter med samma tema:
 
- Ibland tänker jag på OA på det sättet, att just nu är hon ett vilande frö i ett öde landskap. Men omständigheter kan ändras, och det där fröet kan blomma igen. Vem vet vad som händer? "Twin Peaks" kom ju tillbaka, så allt är möjligt.
 
Även om det uppenbarligen inte är något konkret på gång, känns det fint att veta att hoppet är långt ifrån ute.
 
De två första säsongerna av "The OA" finns fortfarande att streama på Netflix. "A Murder at the End of the World" är en miniserie i sju delar, vars två första avsnitt släpptes på Disney+ nu i veckan. Resten rullar ut som vanligt veckovis.
 
Tillhör du de som hoppas på en fortsättning för "The OA"?
| 18 november 2023 06:00 |