Film

Skribent

Thomas Linnaeus

29 april 2022 | 11:00

“The Nun 2” är officiellt på gång - med ny regissör

“The Conjuring”-universumet expanderar ytterligare, nu med en uppföljare till klosterskräckisen “The Nun” med Michael Chaves som regissör.
Michael Chaves har blivit anlitad att regissera uppföljaren till “The Nun”, rapporterar skräckfilmssidan Bloody Disgusting. Chaves har tidigare arbetat i “The Conjuring”-universumet, då han regisserade både “The Curse of La Llorona”, samt den tredje delen “The Conjuring: The Devil Made Me Do It”. 
 
Den första “The Nun”-filmen handlar om ung nunnas självmord i 50-talets Rumänien. För att reda ut vad som hänt skickar Vatikanen dit en präst och hans lärling som upptäcker att allt i klostret inte står rätt till. Karaktären “The Nun”, som gett namn åt filmen, var först med i “The Conjuring 2” och är en prequel till hela “The Conjuring”-serien. 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av James Wan (@creepypuppet)

 
Bakom hela “The Conjuring”-universumet har vi bland annat skräckfilmsmästaren James Wan, som regisserat allt från “Saw”, “Insidious”, till de två första “The Conjuring”-filmerna. För “The Nun 2” är han dock enbart producent, medan manus skrivs av duon Richard Naing och Ian Goldberg (som ligger bakom “The Autopsy of Jane Doe” samt “Eli”), som skrivit filmen efter ett utkast av Akela Cooper (“Malignant”).
 
Av alla filmer i “The Conjuring”-universumet är “The Nun” den mest framgångsrika, trots att den inte blev kritikerrosad. Andreas Samuelson på MovieZine gav filmen betyget 1/5, och skriver bland annat “Ibland känns det som om regissören Corin Hardy velat göra en skräckkomedi snarare än det gotiska rysarmelodram filmen utger sig för att vara.” 
 
Vi håller tummarna för att Michael Chaves lyckas bättre än originalets regissör, och att “The Nun 2” blir mer rysarmelodram än skräckkomedi. Premiärdatum för “The Nun 2” är ej satt ännu.
| 29 april 2022 11:00 |