Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 april 2013 | 11:01

"The Mortal Instruments" får prequel

Constantin Films söker med ljus och lykta efter en regissör till bokserien "Infernal Devices".

Så varken "Beautiful Creatures" eller "The Host" blev de stora "Twilight"-ersättarna som Hollywood hade hoppats på (riktiga floppar om man ska vara ärlig). Men tro inte att skörden av young adult-filmatiseringar är över för det. I sommar kommer "The Mortal Instruments: Stad av skuggor", och någon tror så pass mycket på denna övernaturliga historia, att en prequel redan planeras.

Cassandra Clares bokserie "The Mortal Instruments" följer Clary, en till synes vanlig tonåring som upptäcker att hon är härstammar från en lång rad Skuggjägare som kämpar mot urgammal ondska. Fem böcker finns utgivna med en sjätte på väg, och skulle det inte räcka så finns en trilogi som berättar en snarlik historia på 1870-talet. Den har nu också fångat producenternas intresse.

Tanken är att förvandla även "Infernal Devices"-böckerna till en potentiell franchise, och enligt Heat Vision söker man redan efter en regissör till den första filmen.

Mycket hänger förstås på att "Stad av skuggor" blir en succé när den släpps den 23 augusti. Cassandra Clares böcker ska iallafall vara riktiga storsäljare, även om ingen av dem har getts ut på svenska - än.

| 13 april 2013 11:01 |