Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 augusti 2023 | 08:15

Speltiden bekräftad: Höstens Marvel-film blir den kortaste någonsin i MCU

Är kvinnliga superhjältar helt enkelt mer effektiva än grabbarna? Med en speltid på knappt 1 timme och 40 minuter blir det ett kort superhjälteäventyr.
Trött på alla sjukt långa tretimmarsfilmer som invaderar biodukarna? Då kanske Marvels kommande "The Marvels" blir ett välkommet avbrott för både dig och din häck.
 
Enligt nya rapporter är filmen bara runt 100 minuter lång, vilket kommer göra den till MCU:s kortaste äventyr.
 
Att Marvelfilmer kräver minst två timmar av sina fans är inget ovanligt. Den kortaste hittills är en av deras första: "The Incredible Hulk" från 2008 som var 112 minuter lång. Längst är "Avengers: Endgame", den första att dra över tretimmars-strecket.
 
"The Marvels" är regisserad av Nia DaCosta ("Candyman") och fortsätter på historien i "Captain Marvel" samt tv-serien "Ms. Marvel". Här får de två hjältarna, Carol Danvers och Kamala Khan, sällskap av Monica Rambeau från "WandaVision". När deras superkrafter blir oförklarligt sammanlänkade måste de hitta sätt att samarbeta för att rädda universum.
 
"The Marvels" är en av höstens storfilmer som ännu ligger kvar - många andra har fått flytta på sig på grund av strejken. Den kommer upp på bio i Sverige 8 november.
| 30 augusti 2023 08:15 |