Film

Skribent

Patrik Jonsson

15 juli 2013 | 19:30

"The League" blir TV-serie

Patrik Jonsson guidar genom veckans TV-nyheter, inklusive den att "The League of Extraordinary Gentlemen" kommer till rutan.

Fox lade i mitten av förra veckan in en beställning av ett pilotavsnitt baserat på Alan Moores och Kevin O'Neills grafiska roman(er) med samma namn. Karaktärer som dyker upp i denna berättelse är bland annat Captain Nemo, The Invisible Man samt Dr. Jekyll & Mr. Hyde. Redan 2003 gjordes ett mindre lyckat försök att föra över den här historien till film och då med Sean Connery i huvudrollen som Alan Quatermain. Tydligen vill inte Fox att ABC ska få stjäla all uppmärksamhet vad det gäller superhjältar och sagor (se "Once Upon A Time" & "S.H.I.E.L.D.") den kommande tiden.

I och med att denna beställning gjordes redan nu under sommaren så innebär detta att det finns all chans att den dyker upp redan säsongen 2013/2014. Jag återkommer självklart till denna då mer information görs officiell. Mer sagor och hjältar alltså... för min del är det väl bara att zappa vidare.

Här kommer några trevliga nyheter; Showtimes nya dramaserie "Ray Donovan" steg i tittarsiffror då det var dags för det andra avsnittet, från 1,35 miljoner till 1,56 miljoner. Att en serie ökar i tittarsiffror samt rating redan den andra veckan är extremt ovanligt och det var också första gången detta inträffade då det gäller just Showtime. Själv gillar jag serien skarpt hittills så detta var så klart rätt betryggande nyheter, "Ray Donovan" är en serie som jag absolut inte vill se bli nedlagd efter endast en säsong.

Det gick även rätt bra för FX:s version av den svenskdanska serien "Bron" i onsdags. "The Bridge" drog strax över 4 miljoner tittare, inte lika mycket som "The Americans" hade vid premiären (4,1 miljoner) men väldigt nära. Då ska man också ha i åtanke att det är sommar nu, så hyggligt stark premiär måste man väl säga.

Jamie Hector, känd från bland annat "The Wire" och "Heroes", har fått en större roll i Cinemaxs kommande thrillerdrama "Quarry". Trevligt! "Quarry" är alltså den där serien som ska handla om en prickskytt som i början av 70-talet återvänder hem till staterna från Vietnam och sadlar om till att bli yrkesmördare.

En annan castingnyhet värd att nämnas är väl den om att Sean Astin, ja ni vet han som spelar Frodos vapendragare Sam i "Sagan Om Ringen"-filmerna, har fått en bärande roll i Carlton Cuses rysarserie "The Strain". Där kommer han att göra skådespelare som Corey Stoll, John Hurt och Mia Maestro sällskap. Pilotavsnittet ska regisseras av Guillermo del Toro och kanalen heter FX.

Det är mitt i sommaren och inte så mycket att skriva om så jag kan väl lika gärna snöa in lite på "Under the Dome" igen och berätta om läget. Det tredje avsnittet sändes ju den förra måndagen och då tappade serien ytterligare tittare, 7 procent närmare bestämt. "Under the Dome" är dock ändå sommarens stora dragplåster för CBS med strax över 10 miljoner tittare. Själv har jag dock efter tre avsnitt tröttnat och ska man tro på tittarsiffrornas ständiga ras lär den inte ha så mycket mer än en 5-7 miljoner tittare vid säsongsavslutningen. Det skulle fortfarande vara okej förstås, men knappast imponerande siffror för en markbunden kanal. Ikväll sänds det fjärde avsnittet på CBS och ifall det blir tittarras återigen återstår att se. Ja, och detta var allt från "Under the Dome"-nytt denna vecka.

En trailer till den fjärde säsongen av "Boardwalk Empire" får avrunda artikeln denna måndag; den fjärde säsongen har premiär den 8:e september på HBO.

| 15 juli 2013 19:30 |