Spel

Skribent

Viktor Eriksson

23 maj 2024 | 21:06

“The Last of Us”-skaparens nya kan ändra allmänhetens syn på tv-spel

Neil Druckmann säger att han ser fram emot hur publiken kommer att ta emot det.
Spelutvecklaren Neil Druckmann är känd för sitt arbete med Naughty Dogs actionspelserie “Uncharted” såväl som skräckserien “The Last of Us”. Efter flera oerhört hyllade spel har det däremot varit ganska tyst om spelutvecklaren de senaste åren. Men i en ny intervju som Neil Druckmann gjort med Naughty Dogs ägare Sony berättar han nu för första gången lite om ett drömprojekt han skulle vilja göra i framtiden.
 
“Jag har haft turen att få arbeta med flera drömprojekt och är för närvarande entusiastisk över ett nytt, som kanske är det mest spännande hittills. Det finns en växande uppskattning för spel som sträcker sig bortom alla åldersgränser, vilket skiljer sig åt från när jag växte upp. Denna förändring syns dels i vårt försök att göra en tv-serie av “The Last of Us” som jag hoppades skulle överbrygga klyftan mellan spelare och icke-spelare”, säger Neil Druckmann och fortsätter.
 
“Tv-seriens framgång har satt spel i rampljuset och illustrerat de rika, djupgående upplevelserna som de erbjuder. Det här gör mig exalterad inte bara för vårt nuvarande projekt utan också för den bredare potentialen spel har att fängsla en global publik. Jag ser fram emot att se hur detta nya spel tas emot, särskilt efter “The Last of Us” framgång, eftersom det skulle kunna omdefiniera allmänheten uppfattning av spel.”
 
Det stora orden till trots går Neil Druckmann inte in på vad det skulle kunna vara för spel eller när det kan tänkas att släppas.
 
Det senaste nya spelet som Naughty Dog släppte var “The Last of Us Part II” som kom 2020. Sedan dess har utvecklaren släppt en “Uncharted”-samling, “The Last of Us Part 1” som är en reviderad version av “The Last of Us från 2013 samt en remaster av “The Last of Us Part II”.
| 23 maj 2024 21:06 |