Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 november 2016 | 09:40

”The Last of Us”-filmatiseringen har stött på problem

Sam Raimi: ”Sony vill inte gå vidare med manuset”.
Tråkiga nyheter om du hoppades få se Ellie och Joels zombieäventyr på vita duken. Filmatiseringen av succéspelet ”The Last of Us” står still, enligt producenten Sam Raimi.

Det låter som gamla hederliga "creative differences". Raimi säger till IGN att Neil Druckmann från spelstudion Naughty Dog inte lyckas komma överens med Sony. 

- Neil tog med filmen till Sony, som jag har en god relation med. Men de hade andra planer för filmen och jag tror att Neils idé skiljer sig från deras. Just nu ligger manuset bara där. Sony vill inte gå vidare, och det är inte min sak att säga varför. Jag tror att Neil är oense med dem om hur de bör gå vidare.

Sony har istället valt att satsa på en annan emotsedd spelfilmatisering, ”Uncharted”, som nyligen hittade en ny regissör i Shawn Levy.

”The Last of Us” släpptes sommaren 2013 och rykten om en långfilm har florerat sen dess. Men om spelet någonsin filmas återstår att se - Sam Raimi är iallafall fortfarande ombord:

- Jag sitter inte i förarsätet och jag kan inte säga vad Sony och Neil kommer överens om. Men om de går vidare så skulle jag gärna hjälpa dem igen.

Vill ni se en film av "The Last of Us" eller är det rätt att lägga projektet på is? Kommentera nedan.
| 16 november 2016 09:40 |