Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

13 november 2023 | 06:00

Ikväll på tv: Välgjort och rått krigsdrama med en iskall Alexander Skarsgård

Verklighetsbaserad historia om vad som kan hända när en persons samvete börjar reagera.
2010 åtalade den amerikanska militären fem av sina soldater för ett antal mord, utförda i det afghanistanska distriktet Maywand. Det är händelserna som ligger till grund för "The Kill Team".
 
Alexander Skarsgård spelar sergeant Deeds, som tar över en pluton i Afghanistan efter att hans sympatiske företrädare mist livet. Deeds sätt att sköta saker är vad som leder till samvetskval för Andrew Briggman (Nat Wolff, från bland annat "The Fault in Our Stars"). Den unge soldaten, som är på sitt första uppdrag, ställs därmed inför ett oerhört tufft val.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
MovieZines recensent Annika Andersson kallade filmen en studie i att vara människa, och beskriver den som "är skrämmande men välgjord och lämnar en del att fundera över efter biobesöket." För Alexander Skarsgårds fans ser det här dessutom ut som en chans att se honom i en annan typ av roll än vi är vana vid.
 
"The Kill Team" är skriven och regisserad av Dan Krauss, som fem år tidigare släppte en dokumentär om samma händelser. A24 distribeerade, och de har vid det här laget blivit en regelrätt kvalitetsstämpel för bra film.
 
Här kan du se “The Kill Team”:
 
• Ikväll 22:00 på Kanal 9
• Hyr på Viaplay
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes
 
 
| 13 november 2023 06:00 |