Serie

Skribent

MovieZine

7 augusti 2021 | 09:45

"The Handmaid's Tale" kan ta slut efter säsong 5

Eller möjligen fortsätta. Hulu har inte bestämt sig ännu om seriens framtid - men den diskuteras flitigt.
Dramaserien "The Handmaid's Tale" kan ta slut med nästa säsong. Hulu överväger möjligheten att sätta ett stopp för Junes (Elisabeth Moss) eviga lidande i Gilead, men än så länge finns inget officiellt beslut.

Seriens skapare Bruce Miller säger dock till Deadline att pandemin hjälpte honom att se saker och ting ur ett nytt perspektiv:

- Jag tänker aldrig på att avsluta serien. Jag jobbar med fantastiskt lätta människor, otroliga författare och skådespelare och vårt team. Vad de gjorde i år var otroligt. De gjorde hela säsongen under Covid, vi spelade in allt på två veckor.

- Teamet gjorde en sanslöst bra serie. Så jag vill inte skynda mig att säga "äh, vi borde avsluta här". Pandemin lärde mig att vissa saker i livet är sällsynta, och att jobba med dessa människor är en sådan sak. Ärligt talat så vet jag redan slutet, och jag kommer inte stanna längre än jag är välkommen. Men jag skyndar mig inte heller. För så länge jag får skriva för Elisabeth Moss så blir det inte bättre än så här.
 

Diskuterar "hur man avslutar serien på bästa sätt"

 
Så sent som igår meddelade tv-bolaget Hulus nya dramachef Jordan Helman att säsong 5 skulle kunna bli den sista.

- Seriens framgång är otroligt viktig för oss. Med det sagt är det också viktigt att avsluta serien på ett sätt som känns organiskt. Vi diskuterar detta ständigt, hur man avslutar serien på bästa sätt. Vi har inte hittat svaret än... men det borde komma inom några månader.

En del tittare skulle säkert hålla med mig om att "The Handmaid's Tale", hur välgjord och välspelad serien än är, redan har dragit ut på handlingen i minst en säsong för mycket. Några välkomna vändningar i den senaste, fjärde säsongen, tog huvudpersonen till nya miljöer. Men det vore nog inte helt fel att börja avrunda historien nu.
 
 
Håller du med om att "The Handmaid's Tale" borde ta slut med säsong 5? Kommentera nedan.
| 7 augusti 2021 09:45 |