Skribent

Patrik Jonsson

17 november 2011 | 19:30

"The Firm" ersätter "Prime Suspect"

I veckans TV-rapporter berättar vi att "Prime Suspect" kommer att läggas ned och att NBC planerar remake på "The Munsters".

Den här veckan så är det dessvärre huvudsakligen dåliga nyheter som sköljer in över oss så det är väl lika bra att vi börjar med dem så det är gjort.

Vi startar hos NBC för just som man trodde att det inte kunde bli värre så blir det så klart det. För det första så har kanalen utelämnat "Community" från deras vårschema, vilket betyder att fortsättningen på den tredje säsongen inte kommer att sändas föränn den sena våren, till sommaren eller inte alls. Serien ska enligt NBC ha fått en full säsong, men så här har de gjort förr med serier som de lagt ned, en förnyelse av serien ska vi inte ens tala om. Sedan så har vi "Prime Suspect", kanalens enda nya bra dramaserie kommer att läggas ned efter dess trettonde avsnitt. Till våren så är den ersatt av "The Firm", men vem orkar sätta sig ned och börja titta på den? Den kommer ju ändå förmodligen bara att läggas ned.

Bedrövelserna slutar dock inte här, nej det är ju NBC vi snackar om! Även serien "Awake" som skulle ha haft premiär i januari lyser med sin frånvaro och tidigare i höstas så rapporterades det om ett produktionsuppehåll. Ingen har ju faktiskt nämnt något om att produktionen skulle ha tagits upp igen. Ja, så det ser alltså ganska mörkt även för den. Så, summa summarum! Här har alltså NBC lyckats med att utrota i stort sett allt som kanalen har att komma med på en och samma gång.  De har dock valt att ge de urusla serierna "Grimm" och "Whitney" ett fortsatt förtroende ...jag är inte för dödsstraff men ibland så är det faktiskt svårt att bita ihop.

NBC får även stå för veckans remake då kanalen har beställt ett pilotavsnitt av "The Munsters". "The Munsters" var en "The Addams Family" liknande sitcom som sändes på CBS mellan åren 1964-1966. Brian Fuller ("Pushing Daisies") står bakom det hela och enligt honom så ska den nya versionen ha en mycket mörkare ton än vad originalet hade.

Trubbel där borta i Alcatraz är det också. Förra veckan så fick vi ju reda på att även den serien hade gjort ett produktionsuppehåll och nu så har huvudproducenten Elizabeth Sarnoff ("Lost") hoppat av och lämnat serien pga meningsskiljaktigheter, Sarnoff var även med och skapade "Alcatraz" tillsammans med J.J. Abrams. Ersätter henne gör Jennifer Johnson som ligger bakom bl.a fjolårets genomusla och nedlagda serie "Chase".
Det här är så klart bedrövliga nyheter, det här skulle ju bli lite som Sarnoffs egna "Lost" och nu är hon alltså väck och ersatt av en betydligt sämre och långt ifrån lika insatt huvudproducent. Det här är nog också anledningen till produktionsuppehållet och förmodligen orsaken till varför Fox har valt att gå in och ändra på historien genom att filma om vissa scener.

Så, nu pustar vi ut och går vidare med lite andra och mer ljusa och lovande nyheter.

Starz tänker efter framgångarna med "Spartacus" fortsätta med sina historiska serier. Nästa serie att vandra i historikens ädla spår är "Harem" som ska utspela sig under det Ottomanska imperiet, ja eller i det Ottomanska riket, jag är inte så vidare insatt, men jag kan dock räkna ut att det här förmodligen kommer att bli både snuskigt och blodigt. En miniserie på sex avsnitt har Starz utlovat, men sådant där kan ju komma att ändras, Starz har ju den senaste tiden inte verkat ha varit speciellt skraja för att satsa stort redan från start.

AMC tänker ge sig på en ny genre då de har planer på att göra en Sci/Fi-serie.
"Thunderstruck" heter den och ska enligt kanalen innehålla det mesta som genren har att erbjuda. David Eick som bl.a producerade "Battlestar Galactica" är satt som producent. Något premiärdatum är ännu inte satt, men vi ska nog förmodligen inte förvänta oss någon debut föräns tidigast nästa höst.

Det var länge sedan man hörde något från USA Network men nu så har de lättat på locket lite. Kanalen har beställt ett pilotavsnitt av en serie som ska kretsa kring en massa höjdare från olika myndigheter som har undangömts på ett och samma safe house. Aaron Tveit från bl.a "Gossip Girl" har fått en av rollerna. Det här låter ju faktiskt ganska så intressant och det skulle vara kul ifall den togs upp för sändning, serien saknar ännu en titel men vad sägs om "Safe House"?

Nyheter i korthet;

Showtime har förnyat "Weeds" och gett den en åttonde säsong, trots att det tidigare har lutat åt att den pågående och sjunde säsongen skulle bli den sista.

Allas favorit...eller ja...50 Cent kommer att göra en gästroll i "Bones" kommande spin-off "The Finder", där ska han spela ett matematiskt geni...nä han ska spela en hiphopmogul vid namn Big Glade och därmed var ribban satt för den serien...

Paul Bettany har fått en roll i Showtimes kommande serie "Masters of Sex".

Kelsey Grammer kommer att återvända till "30 Rock" för ett gästframträdande och där ska han återigen att spela sig själv.

CBS har gett "A Gifted Man" ytterligare tre avsnitt vilket gör att serien är uppe i sexton avsnitt totalt, de har alltså ännu varken förnyat eller lagt ned den.

Meryl Streep´s dotter Grace Gummer har fått en roll i Spielbergs kommande musikalserie "Smash" som undertecknad inte kommer att följa.

Underbara Jane Curtin ("3rd Rock From the Sun", "Coneheads") har fått en roll i den inte alls lika underbara serien "Unforgettable".

Ja och så mycket mer har jag inte att komma med denna vecka och vanligtvis så brukar jag ju avsluta med någon ny intressant trailer, men denna vecka så har det faktiskt varit helt öde på den fronten. Jag tänkte dock bjuda på lite trailers ändå, vårsäsongen närmar sig så lite påminnelser om vad som komma skall får helt enkelt avrunda det hela;

"Touch", "Luck", "Spartacus: Vengeance", "House of Lies", "Lilyhammer", "The River"

Jag utelämnade "Alcatraz" och "Awake" pga veckans nyheter, vad det blir av de serierna återstår att se. Sedan så är det så klart fler serier som har premiär till våren men de saknar i nuläget trailers ("The 2-2", "The Firm", "Missing", "Common Law"). Ja och apropå dessa trailers; vill man ha en äventyrsserie som smäller lite högre och som verkar ha lite mer att komma med än besvikelsen "Terra Nova" så ska man nog spana in "The River". Bara en tanke. Nåväl, nu tackar jag för mig, tack!

| 17 november 2011 19:30 |