Film

Skribent

Alexander Svensson

21 november 2023 | 20:45

"The Fall Guy" innehåller stunts som inte gjorts på tio år

En av nästa års stora actionfilmer var en riktig drömproduktion för alla våghalsiga stuntmen.
The Fall Guy” verkar, i brist på konkurrens från Marvel, kunna bli en av nästa vårs stora blockbusters. I filmen följer vi Ryan Gosling som stuntmannen Colt Seavers, en stuntman som blir tvungen att ge sig ut på ett actionfyllt äventyr när skådespelaren han gör stunts för försvinner.
 
En av filmens producenter, Kelly McCormick har pratat lite med Empire och berättat att filmen, trogen sin huvudkaraktärs status som stuntman, har riktigt galna stunts.
 
- Vi gjorde enorma stunts, till exempel ett högt 45-meters fall, vilket inte gjorts på ungefär tio år. Vi gjorde ett 75-meters hopp över en enorm spricka - jag är inte ens säker på hur vi gjorde det om jag ska vara ärlig. Vi gjorde en enorm “cannon roll” på en strand - det hade inte gjorts sedan “Casino Royale” tror jag.
 
Regissören David Leitch, som själv är en före detta stuntman, var glad över att ha med så många stora stuntsekvenser i filmen. Han gillar även möjligheten att, genom huvudrollen Colt Seavers jobb som stuntman på en filminspelning, få ha med scener i filmen som visar hur stuntarbete faktiskt går till:
 
- Det som är riktigt roligt med filminspelningsbitarna är att vi kan ge publiken en titt på hur det görs.
 
“The Fall Guy” kommer med andra ord att bli storslagen actionunderhållning, och kan nog mycket väl komma att toppa listan över häftigast stunts 2024, särskilt då den annars regerande stuntkungen Tom Cruise väntar till 2025 med nästa “Mission Impossible”.
 
Ser du fram emot “The Fall Guy”?
 
| 21 november 2023 20:45 |