Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 mars 2022 | 07:30

Första titten på nästa påkostade satsning från Apple TV+

"The Essex Serpent" med Tom Hiddleston och Claire Danes får premiär den 13 maj.
Efter en start på året med titlar som "The Afterparty", "Severence", "Suspicion", "The Last Days of Ptolemy Grey" och inom kort även "Pachinko", "WeCrashed", "Shining Girls", "Roar" och "Slow Horses"... så har det blivit dags att även göra plats för "The Essex Serpent" bland årets nya tv-premiärer hos Apple TV+.
 
Miniserien kretsar kring London-änkan Cora Seaborne, spelad av Claire Danes ("Homeland"), som flyttar till Essex för att fördjupa sig i någon form av forskning av en mystisk orm/varelse. Vilket gör att hon på något vis knyter an till byns kyrkoherde, spelad av Tom Hiddleston ("Loki"). När en tragedi sedan drabbar byn så anklagas Cora för att ha lockat till sig "varelsen"... vad nu det betyder. 
 
Handlingen är i alla fall baserad på Sarah Perrys roman med samma namn, så om du möjligtvis har läst den så kanske du har lite bättre koll på vad vi faktiskt kommer att få se. Nu inledningsvis tycks man däremot vilja hålla lite på detaljerna från Apples sida. 
 
 
Clio Barnard ("The Selfish Giant") har regisserat seriens totalt sex avsnitt, som har skrivits av Anna Symon ("Mrs Wilson"). De två första avsnitten släpps den 13 maj och följs därefter upp med ett nytt avsnitt varje fredag.
 

Läs också: Samuel L. Jackson: "Jag har ingen rädsla alls över att bli gammal"

 
Kommer du att ge "The Essex Serpent" en chans i maj? Kommentera gärna nedan!
| 17 mars 2022 07:30 |