Film

Skribent

Jakob Åsell

18 juli 2017 | 18:50

Trailer: James Franco spelar mannen bakom världens sämsta film

Filmen om "The Room"-skaparen fick stående ovationer på SXSW.
Fans av kultfilmen "The Room" lär glädjas åt dessa bilder. Filmen om världens sämsta film ser riktigt bra ut!
 
Filmen "The Room" kallas ofta för världens sämsta och har genom sin uppenbara uselhet byggt upp en stor kultstatus hos filmälskare världen över. Filmen har tidigare gett upphov till både specialvisningar, böcker och dryckeslekar - och nu har det alltså även gjorts en spelfilm om detta filmiska magplask.
 
I filmen "The Disaster Artist" spelar James Franco huvudrollen som "The Room"-regissören Tommy Wiseau medan hans lillebror Dave Franco spelar linjeproducenten Greg Sestero som spelar Mark i “The Room.” Filmen regisseras av James Franco och manuset är skrivet av Michael H. Weber och Scott Neustadter, duon bakom filmer som  “500 Days of Summer” och “The Spectacular Now”.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Stjärnspäckad rollista 

 
I den minst sagt stjärnspäckade rollistan finns namn som.. (och håll i er nu) Seth Rogen, Zac Efron, Sharon Stone. Alison Brie, Bryan Cranston, Kristen Bell, Adam Scott, Judd Apatow, Christopher Mintz-Plasse, Hannibal Buress, Melanie Griffith, Kate Upton, J.J. Abrams, Zach Braff.. och sist men inte minst verklighetens Tommy Wiseau!
 
Filmen fick enligt IndieWire rejäla stående ovationer vid SXSW tidigare i år och hyllas av samma tidning som James Francos starkaste regi-insats hittills. Den bär enligt rapporter ett fint släktskap med Tim Burtons "Ed Wood" som en rörande hyllning till dåliga filmer, tillika en lovsång till de usla filmskapare som älskat sitt bespottade verk och fått känna på hur det känns att bli nedslagen innan man kan resa sig igen.
 
Se den första trailern här:
 
 

Baserad på en bok

 
Filmen är baserad på boken med samma titel av "The Room"-skådespelaren Greg Sestero och följer förproduktionen och den kaotiska inspelningen. Filmen storhyllas av skribenten Jacob Hall på filmsajten Slashfilm som hysteriskt rolig, trots att den aldrig behandlar Wiseau som ett skämt.
 
Han skriver att den är märkligt rörande och inte alls den filmen man väntat sig. "James Francos innerliga och skruvade komedi om bromance, avundsjuka och ytterst ogenomtänkta filmskapar-beslut är en av de mest underhållande filmer jag sett under 2017", skriver Hall som sett en tidig klippning av filmen.
 
"The Disaster Artist" har premiär i början av december 2017. 
Filmen har ännu ingen svensk distribution. 
| 18 juli 2017 18:50 |