Film

Skribent

Jakob Åsell

4 augusti 2017 | 10:00

"The Dark Tower" sågas av kritikerna

Mörka omdömen tornar upp sig - är den verkligen så dålig?
Den danske regissören Nikolaj Arcel har det svettigt i Hollywood efter att hans nya storfilm 'The Dark Tower" med Matthew McConaughey och Idris Elba lustmördas av den internationella filmkritikerkåren. 60 miljoner dollar-produktionen, baserad på Stephen Kings stora livsverk på åtta böcker, får ett minst sagt ljummet mottagande av kritikerna.
 
I skrivande stund har filmen ett procentsnitt på ynka 19% positiva recensioner på filmsajten Rotten Tomatoes, som samlar USA:s alla filmrecensioner på ett ställe, och räknar ut ett poängsnitt.
 
Så här skriver några av de största publikationerna: 
 
 
- Stephen Kings magnum opus är nu en katastrof till film.
 
 
- Amnesi, Anterograde, det tillstånd Guy Pearce lider av i Memento, definieras som en förlust av förmågan att forma nya minnen. Kända orsaker till tillsåndet är skallskador och "The Dark Tower", en film som inte bara är lätt att glömma, utan helt militant minnes-säker.
 
 
McConaughey, med uppsynen av en trött Wayne Newton, kan mycket väl vara den sämsta filmskurken sen Cate Blanchett spelade en tokig sovjet i "Indiana Jones och kristalldödskallens rike".
 
 
Kass dialog, lam berättelse, visst. Men den sen stora frågan är: hur kan en film med Elba och McConaughey ha så lite swagger?
 
 
Den 95 minuter långa kulmineringen av det flera år långa arbetet med att ge liv åt "The Dark Tower" på vita duken är en komplett katastrof, ett slappt, knappt sammanhängande skal till film.
 
 
"The Dark Tower" låter som en riktig höjdare till film, eller vad säger ni? 
 
 
| 4 augusti 2017 10:00 |