Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

17 juli 2022 | 16:00

“The Boys”-skaparen är förbannad och säger “fuck you” till nya serier

Eric Kripke, bakom “Supernatural” och “The Boys”, har öppnat upp och är kritiskt till hur nya seriers berättelser är strukturerade.
Efter att tredje säsongen av “The Boys” avslutats har seriens skapare Eric Kripke intervjuats av Vulture. Här öppnar han upp om vad han tycker om andra serier, vars säsongers berättelser är strukturerade som tio timmar långa filmer.
 
Kripke säger att det är problematiskt att i takt med att stora streamingtjänster pumpar ut material, anställer de folk som inte arbetat med det traditionella TV-formatet, när serier fortfarande sändes på TV och kom veckovis. Han menar att många skapare idag inte förstår TV-seriernas format och funktionalitet.
 
"Ingenting händer förrän åttonde timmen - det gör mig helt jävla galen"
 
- Nackdelen med streaming är att många skapare som jobbar med formatet inte nödvändigtvis arbetat med det tidigare. De är mer bekväma med tanken att de kan ge dig tio timmar där ingenting händer förrän den åttonde timmen. Det gör mig helt jävla galen.
 
Han fortsätter, och jämför med hans tidigare erfarenhet i branschen.
 
- Som en TV-veteran som var tvungen att få er intresserade 22 timmar om året, fick jag inte fördelen av “Åh, häng bara med och oroa dig inte. Kritikerna kommer att berätta för dig att i avsnitt åtta så börjar serien bli intressant”. Eller någon som säger: “Ja, jag gör en tio timmar lång film”. Fuck you, det gör du inte! Gör en tv-serie, du är i underhållningsbranschen.
 
 

Eric Kripke verkar inte vara medveten om att streamingplattformen tillåter att skapare kan skapa serier som utmanar berättartekniken som traditionellt används av TV-serier. Bara för att ett format historiskt fungerat på ett visst sätt, behöver det inte nödvändigtvis betyda att det är det ultimata sättet att göra en serie på.

Håller du med Kripke, eller tycker du om serier som experimenterar med berättartekniken?
| 17 juli 2022 16:00 |