Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

6 april 2014 | 11:01

"The Big Bang Theory" gör "Stjärnornas krig"-avsnitt

Komediserien har fått hjälp av Lucasfilms specialeffektsteam för att bland annat kunna återskapa planeten Dagobah.

Den som både älskar "The Big Bang Theory" och "Stjärnornas krig" har med andra ord dubbla anledningar att kolla in avsnittet kallat "The Proton Transmogrification" som visas i USA 1 maj.

- Vi blev kontaktade av Lucasfilm som undrade om vi inte kunde hitta på någonting till "Star Wars"-dagen, och det var ju trevligt, säger "TBBT":s medskapare Chuck Lorre till THR.

"Star Wars"-dagen äger rum årligen den 4 maj under parollen "May the fourth be with you" och då samlas fans världen över och firar med filmvisningar och festligheter.

I avsnittet gör "TBBT"-gänget detsamma, med tillägget att Sheldon (Jim Parsons) får syner där han guidas av sin gamle barndomsidol och mentor professor Proton (Bob Newhart) i sann Yoda-stil.

Ett specialeffektsteam hos Lucasfilm's Industrial Light & Magic såg till att återskapa träskplaneten Dagobah, där jedimästaren Yoda höll till i sin exil, och kom även med andra prylar och råd under inspelningarna.

- De skickade oss en riktig ljussabel att använda, säger seriens showrunner Steve Molaro.

- Detta är den perfekta crossovern.

I Sverige visas "The Big Bang Theory" i Kanal 5 och "Stjärnornas krig"-avsnittet kommer sändas tisdagen den 20 maj, klockan 21.

| 6 april 2014 11:01 |