Skribent

Mats Karlsson

7 augusti 2014 | 19:00

Terry Gilliams "Don Quijote" spelas in efter julhelgen

Filmen har äntligen blivit finansierad och kommer inom kort presentera skådespelarna.
"Don Quijote" har varit ett projekt som Terry Gilliam har kämpat med i många år, som har drabbats av alltifrån sjuka skådespelare till översvämningar. När MovieZine pratade med Gilliam i december förra året berättade han att han siktade på att dra igång inspelningarna i september. Finansieringen av filmen drog dock ut på tiden, men nu berättar Gilliam att finansieringen är klar och att han startar inspelningarna efter julhelgen.

- Den ursprungliga manusversionen som Johnny Depp var involverad i var att han skulle färdas tillbaka till 1600-talet, men nu kommer historien att utspelas i nutid. Den kommer främst handla om hur filmer kan skada människor, säger Gilliam till The Wrap.

Gilliam berättar också att producenterna håller på och förhandlar med de utvalda skådespelarnas agenter, men vill inte avslöja vilka producenterna pratar med. Fast i vår intervju med honom i december berättade han att det var tvunget att få med Michael Fassbender eller Tom Hardy för att säkra finansieringen, så vi får se om någon av herrarna är ombord projektet.
| 7 augusti 2014 19:00 |