Skribent

Patrik Jonsson

8 mars 2012 | 22:01

"Terra Nova" läggs ner

I veckans TV-rapporter: "Terra Nova" läggs ned och får troligtvis sällskap av andra serier, en annan serie får däremot en ny säsong och det är "Justified".

En av de mest efterlängtade och hypade serierna från i höstas, ja eller från hela förra året rättare sagt, har blivit nedlagd. Kan ni gissa vilken? Om jag säger dinosaurier, tidsresor, uselt manus tillika dialoger och haltande skådespelarinsatser så lär väl de flesta av er brista ut "Terra Nova"! och då har ni så rätt så. Fox har dragit ut pluggen som man brukar säga och detta var ju knappast oväntat, konstigt att det har tagit sådan pass lång tid bara ty redan efter ett par avsnitt så kändes den ju dödsdömd.

Måhända att serien, på pappret, hade mycket potential men den slarvades bort å det grövsta och lägger man sedan till väldigt tveksamma tittarsiffror, usla recensioner från både kritiker och en stor del av tittarna så tycker jag inte att man kan smutskasta Fox för det här beslutet. Fox har dessutom tre nya serier nu i och med "Alcatraz", "The Finder" och "Touch", men frågar ni mig så tror jag faktiskt att även "Alcatraz" och "The Finder" kommer att göra "Terra Nova" sällskap snart nog. Fox försöker dock lugna den lilla skara fans som nu protesterar mot detta beslut med att påstå att de försöker hitta någon annan kanal som är villig att köpa upp och ta över serien. På detta svarar jag helt enkelt, lite ironiskt, "lycka till" för det kommer de verkligen att behöva. Netflix sägs ha kollat över möjligheten, men det ska nog väldigt mycket till även för en streamingkanal. Detta öppnar ju då även upp dörrarna för ytterligare en säsong av den ständigt hotade "Fringe" och ifall det är någon av dessa serier som verkligen förtjänar ett fortsatt förtroende så är det just "Fringe".

Efter en nedläggning så tycker jag att det är dags för en förnyelse och det handlar inte om vilken serie som helst, det handlar om "Justified"! FX har nämligen gett serien en fjärde säsong så den kommer alltså tillbaka med 13 nya avsnitt nästa vår. Ja och med all rätt, efter snart tre säsonger så undrar jag faktiskt om det finns någon serie med bättre cast, dialoger, manus, stämning och you name it just nu? Ja så jäkla bra tycker jag att den är. Som om detta inte var nog så nådde en annan fantastisk serie, "Shameless", sina högsta tittarsiffror någonsin i söndags så nu är det bara att invänta Showtimes besked om ett fortsatt förtroende, för tro mig, det kommer den att få!

Apropå Showtime så har kanalen en ny serie i görningen och denna gång så verkar det handla om en adaption på en film. Det gäller "You Kill Me" från 2007 som hade Ben Kingsley i huvudrollen som en yrkesmördare som tvingades att gå på AA då hans alkoholmissbruk gjorde att han strulade till alla kontrakt.
Filmen blev inte någon större framgång och jag personligen gillade den inte något vidare heller, men idén var bra och det är ju kul att en kanal bestämmer sig för att göra en adaption på någonting som tidigare inte varit en enorm succé för en gångs skull. Potentialen finns som sagt där och nog skulle en serie som känns som en blandning av kanalens andra framgångar "Dexter" och "Shameless" fungera!

Thrillerdramat "Awake" med Jason Isaacs i huvudrollen hade premiär på NBC förra torsdagen och den fick, tack och lov, en hygglig start. Strax över 6 miljoner såg premiäravsnittet vilken är en godkänd siffra, man får dock ha i åtanke att pilotavsnittet låg ute för fri streaming i ett par veckor innan premiärsändningen. Så på grund av detta så kan ju själva premiären ha "tappat" några tittare som valde att vara ute i god tid, ja eller som helt enkelt inte orkade med att vänta. Serien lovar annars gott, piloten var bra, snygg, välspelad och gav definitivt mersmak så nu är det bara att hålla tummarna för att NBC vårdar den väl och att folk fortsätter att titta så klart.

Ingen mindre än den gamla Alienflamman Sigourney Weaver har fått en roll i USA Networks politiska miniserie "Political Animals". I serien så ska vi få följa en f.d. presidentfamilj som tvingas att ta itu med vardagens problem efter att en ny president blivit tillsatt. Weaver ska spela den f.d. presidentens fru och James Wolk ("Lone Star") ska spela sonen, inget är dock ännu sagt om vem som ska spela presidenten. U.S.A. Network har även sagt att ifall serien går bra så kommer de förmodligen att satsa på en fortsättning så den är ev. bara för tillfället en mini-serie alltså, material för fler avsnitt ska finnas färdigt. "Political Animals" har premiär på USA Network nu i sommar.

Det verkar sannerligen som att Ryan Murphy menade allvar då han i höstas sa att många av skådespelarna i rollistan i "American Horror Story" skulle återkomma till den andra säsongen (fast i helt andra roller). Tidigare så blev Golden Globe-vinnaren Jessica Lange klar och nu är även Zachary Quinto ombord och detta för en av de större och ledande rollerna till råga på allt. Dessutom så är även Evan Peters (Tate), Sarah Paulson (Billie Dean) och Lily Rabe (Nora) spikade. Murphy har även på en presskonferens gått ut och sagt att den andra säsongen kommer att utspela sig på en slags anläggning på östkusten, ledtrådar om denna plats ska finnas inbakade i avslutet på den första säsongen och med detta sagt så lutar alltså det hela åt ett gammalt fängelse eller en nedlagd vårdanstalt. Som pricken över det berömda så lovade Murphy att serien aldrig kommer att innehålla varken vampyrer eller varulvar varpå publiken jublade så jag passar väl på att göra detsamma; Hurra!

Hos CBS så är det nog desto tystare då deras planerade thrillerserie "Quean" mer eller mindre har tvingats till nedläggning. Det är Sony Pictures som har hotat att stämma CBS & Co för ett ev. plagierande av filmen "The Girl With the Dragon Tattoo". "Quean" skulle ju kretsa kring en "ung, kaxig och kvinnlig hacker" som i sin tur skulle hjälpa polisen att lösa brott och detta tyckte väl Sony att klingade lite väl mycket "The Girl With the Dragon Tattoo". Detta handlar så klart om rättigheter och visst kan jag väl hålla med dem, men lite lustigt och ironiskt tycker jag nog ändå att det är att Sony börjar att hota med stämningar då de egentligen själva sitter med ett plagiat, ja eller en remake som det så tjusigt heter i branschen.

Nyheter i korthet:

CBS har släppt en trailer till De Niro-producerade "NYC 22", tidigare kallad "Rookies" och ännu tidigare kallad "The 2-2", premiär blir det den 15:e april.

Under de senaste två veckorna så har ju både Dennis Quaid och Michael Chiklis fått roller i "Ralph Lamb" och denna vecka så var det då äntligen dags för lite kvinnlig fägring då även Carrie-Anne Moss blev tilldelad en av de större rollerna. Det börjar på att bli en stark rollista detta!

Eric Close och Connie Britton har tillsammans med Hayden Panettieri ("Heroes") fått roller i ABC:s kommande "Nashville" och Minnie Driver har fått en i NBC:s komediserie "Lady Friends".

Ja och medan vissa hoppar på roller så hoppar andra av, Goldie Hawn som tidigare var klar för huvudrollen i HBO:s "The Viagra Diaries" har nu lämnat återbesked. Detta skulle bli hennes första roll på över tio år men nu verkar det alltså som att hennes paus från skådespeleriet dröjer ytterligare.

Ja och så får vi ju inte glömma de som tvingas att hoppa av roller, Alex O'Loughlin som har huvudrollen jämte kollegan Scott Caan i "Hawaii Five-0", har åkt in på rehab för missbruk av div. smärtstillande, hans avbrott ska dock endast gälla några få avsnitt. "Hawaii Five-0" är alltså så smärtsamt mediokert att det krävs smärtstillande!

Slutligen så har vi roller som aldrig ens blev av då HBO har bestämt att inte gå vidare med Doug Ellins ("Entourage") dramakomedi "40". Michael Imperioli, Edward Burns, Michael Rapaport och Adrian Pasdar fanns alla med i pilotavsnittet som nu också till slut inte blev till något mer än just ett pilotavsnitt.

Men vi slutar inte riktigt där utan som vanligt så vill jag försöka att avrunda med något trevligare och i slutet av den förra veckan så släppte TV.com ännu ett vårschema som täcker de flesta amerikanska kanalerna. Detta schema kommer att fyllas på allt eftersom fler premiärer görs officiella.

Dessutom så har HBO släppt ännu en (fråga mig inte vilken i ordningen) trailer till den andra säsongen av "Game of Thrones". Så! Nu är jag däremot färdig, i alla fall för denna vecka. Ni får ha det så bra och på återseende!

| 8 mars 2012 22:01 |