Skribent

Patrik Jonsson

13 oktober 2011 | 18:45

"Terra Nova" läggs ner

I veckans TV-rapporter berättar vi att "Boardwalk Empire" får en tredje säsong och att serien "American Horror Story" sågs av 3.3 miljoner personer vid premiären.

Det kommer att handla mycket om nedläggningar, tittarsiffror och förnyade förtroenden denna vecka då många av de amerikanska kanalerna har tagit beslut gällande många seriers framtid. Så ja...håll i hatten nu så kör vi!

"American Horror Story" som hade premiär för exakt en vecka sedan fick sig en ganska så stark premiär. Hela 3.3 miljoner valde att se på kabelkanalen FX:s utflippade rysarserie, trots att den varit så utskälld, hatad och hånad redan innan den ens hade börjat. Men den här serien kommer som sagt folk att titta på vad än de har hört, jag tror då definitivt att den kommer att överleva i alla fall hela säsongen ut.

Ja och överleva hela säsongen ut ser det även ut som att "Terra Nova" kommer att göra då serien har fått sig ett slutdatum. Den 19:e december så kommer säsongens sista avsnitt att sändas, även det ett dubbelavsnitt precis som det första. Själv så spådde jag ju en nedläggning, dels för att det är Fox som sänder den och dels för svikande tittarsiffror, men framförallt för att jag tycker att serien suger. Jag skulle dock tro att det krävs ett mirakel under de kommande nio avsnitten för att få bukt med tittarsiffrorna så att de därmed kan ge serien en andra säsong, jag menar den är ju inte billig att producera heller.

CW:s "Ringer", "Heart of Dixie" och "The Secret Circle" har samtliga blivit tilldelade en full säsong, ja jag säger då det... Men nu över till ett par serier som verkligen förtjänar det. NBC's enda lyckade nya serie "Prime Suspect" har tilldelats ytterligare sex avsnitt att lägga till de redan tolv planerade. Dessa utgör dock inte en helt full säsong, men nära på och detta är i vilket fall som helst positivt, jag var lite orolig där ett tag då NBC nästan alltid lyckas med lägga ned de få serier som faktiskt är något att ha. NBC har även gett "Harry's Law" sex stycken extra avsnitt så jag antar att även Kathy Bates kommer att stanna med oss ett tag till. "Harry's Law" har för övrigt blivit mycket bättre i dess andra säsong då serien startade något trevande i den första.

HBO:s fantastiska "Boardwalk Empire" med Steve Buscemi i spetsen har fått förnyat förtroende och därmed tilldelats en tredje säsong, underbart! SyFy vill inte vara sämre och har gett "Haven" en tredje säsong och ABC´s sitcom "Last Man Standing" men Tim Allen startade starkt med över 13 miljoner tittare så vi kan nog räkna med ett fortsatt förtroende även för den. Själv så gillade jag den inte alls, men men...

Ja och så över till de serier som det inte har gått så där väldans bra för. CBS har yxat en komediserie och för dem så är det den urusla "How To Be A Gentleman" som har lagts på yxkubben, helt rätt, låt blodet flyta.
Sedan så går det inget vidare för ABC´s "Pan Am", i söndags så gjorde serien bokstavligen en störtdykning ned till endast 1.9 i rating-siffror mätt, nedläggningen (crashen) lurar alltså bara kring hörnet. Föga förvånande då serien har utvecklat sig till ett riktigt mähä. Sedan så har (självklart) ytterligare en serie från NBC-fabriken har fått rött kort. Först så var det "The Playboy Club" och den här gången så gäller det den enorma gäspningen "Free Agents". De kanske borde ta och anställa nytt folk på NBC? Ja jag hade tänkt mig typ människor som kan något om TV och serier!

Nu tar vi och går över till lite andra nyheter.

Fox har planer på att göra en TV-serie som ska baseras på Lev Grossman´s "The Magicians"-böcker. Serien ska, precis som i böckerna, utspela sig i de "mörkare" delarna av New York där ska vi få följa några karaktärer i 20-års åldern. Det hela kallas för en slags Harry Potter för vuxna. Detta låter dock inte så vuxet i mina öron, detta låter bara illa.

Roseanne Barr´s nya sitcom "Downwardly Mobile" har nu fått sig ett hem, det är *trumvirvel* NBC som har köpt upp serien. Knappast någon överraskning då kanalen har avverkat komediserier på löpande band den senaste tiden. Frågan är väl då ifall denna sitcom kommer att överleva? Jag är väldigt skeptisk. Förresten så borde de ta och byta titeln också, den nuvarande ligger helt enkelt inte bra i munnen. Som om detta inte var nog så har de köpt upp YTTERLIGARE en komediserie som är skapad av David Arquette och Courtney Cox kallad "Ten Years".

Tricia Helfer från bl.a "Battlestar Galactica" har fått huvudrollen i TNT´s nya serie "Scent of the Missing". I serien så ska hon spela en räddnings-volontär som tillsammans med sin hund tar sig an olika olycksfall. Gerald McRaney kommer att spela hennes far. Detta låter ju så där lagom intressant.

Nyheter i korthet:

Showtime har släppt en längre trailer till kommande "House of Lies".

Keith Carradine har hoppat på TNT´s kommande västernserie "Gateway", detta blir dock inte hans första roll i en västernserie, sist vi kunde se honom i hatt och sporrar var i fantastiska "Deadwood".

Inget exakt premiärdatum har sats för "Game of Thrones", men dock en "premiärmånad", den andra säsongen får premiär i april 2012. Vi får alltså hålla ut i ett halvår till mina vänner.

"Justified" har rollbesatt den tredje säsongens badguys och det blir Mykelti Williamson och Neal McDonough.

Fox har äntligen släppt en trailer till Tim Kring´s "Touch" som har premiär till våren och den ser faktiskt ut att ha en hel del potential, i huvudrollerna så syns bl.a Kiefer Sutherland och Danny Glover.

Ja och denna trailer fick bli avslutningen på denna veckas artikel, so long!

| 13 oktober 2011 18:45 |