Skribent

Patrik Jonsson

20 juli 2011 | 16:30

Ted Danson tar över CSI-labbet

I veckans TV-rapporter berättar vi att det blir Ted Danson som tar över labbet i "CSI" och att "Teenwolf" får en andra säsong.

Ja, vi kan väl börja med att ta upp en av de större rollbesättningarna inför hösten, eller kanske jag ska säga "rollersättningarna"? Nåväl, för några veckor sedan så rapporterades det ju om att Laurence Fishburne hade tackat för sig i "C.S.I." och redan då så börjades det ju så klart att spekuleras i vem som skulle få ta över. Nu kan vi dock lägga alla dessa spekulationer åt sidan, det blir nämligen Ted Danson som kommer att få ta över labbet i höst. Inte alls ett sådant tokigt val ifall ni frågar mig, men däremot ett rätt så oväntat. Jag tror säkert att Danson kan få fart på det hela så jag ska absolut följa serien nu under höstsäsongen.

En av de serier som fick smaka på Fox hänsynslösa yxa i våras var actionserien "Human Target". Med serien död och begraven så blev plötsligt huvudrollsinnehavaren Mark Valleys schema tomt. Men nu så är det slut på dagdriveriet, Valley har nämligen fått en roll i höstens säsong, den andra i ordningen, av "Harry's Law". Det är alltså ännu en gång rättegångssalar som gäller för den f.d. "Boston Legal"-stjärnan och där så väntar även yttligare ett samarbete med David E. Kelley.

Kanalen Starz har två nya miniserier på gång. Den första ska tydligen vara en adaption på boken "Moby Dick" och ska bl.a ha William Hurt, Ethan Hawke och Gillian Anderson i rollistan. Den andra serien ska även den vara en adaption på en bok, nämligen på Martina Cole´s kriminalroman "The Take". Huvudrollen i "The Take" kommer att utgöras av Tom Hardy. Inga premiärdatum är för nuvarande satta, men jag skulle gissa på att vi inte lär få se någon av dessa serier innan vårsäsongen.

Mer barbröstade, ylande och gnylande unga pojkar, oj ursäkta..."vrålande och håriga varulvar"(?) blir det nästa år då MTV har gett serien "Teen Wolf" en andra säsong. "Teen Wolf" blev nämligen kanalens mest populära nya serie denna vår, vilket iof kanske inte säger så jädra mycket då man tänker efter, men ändå.
I kölvattnet av "Twilight" så ska naturligtvis framgångens kossa mjölkas, men av mig så får dock det här projektet endast en struken spene av fyra möjliga, mu!

Ricky Gervais har parat ihop sig med den f.d. "Dexter"-producenten Clyde Phillips för att skriva manus till serien "Afterlife" som, om allt går enligt planerna, ska börja att filmas i början av nästa år. Gervais ryktas även att komma ha en cameo i pilotavsnittet. "Afterlife" ska kretsa kring en ateist som dör och som sedan kommer till... *trumvirvel* Himlen! Detta blir alltså den andra gången som Gervais ger sig på religion i en större produktion, han gjorde det senast i filmen "The Invention of Lying".

Ryan Murphy ("Nip/Tuck") återvänder till FX då det nu står klart att det är dem som slutligen kommer att sända hans och Brad Falchuks´s senaste skapelse "American Horror Story". I rollistan finns bl.a Dylan McDermott, Connie Britton, Frances Conroy, Denis O'hare och Jessica Lange och serien ska tydligen bli något alldeles extra. En slags skräckserie med "känslor" och med väl genomtänkta och djupa karaktärer, enligt egen utsago. 13 avsnitt är under produktion och "American Horror Story" kommer att ha premiär någon gång i oktober på just FX.

Peter Berg, producenten bakom "Friday Night Lights" har gått ut och sagt att de är på gång med att göra en filmadaption av serien, huvudrollsinnehavarna Kyle Chandler och Connie Britton kommer i så fall att återkomma och reprisera sina karaktärer. En liten lustig iakttagelse är att ifall detta blir av, så skulle detta bli ett udda fall där en film blir baserad på en TV-serie som är baserad på en film som i sin tur är baserad på en bok. Eller är det egentligen så udda förresten? Jag vet inte faktiskt inte längre i dessa tider...

Sedan så var det då dags att fastslå det som jag har befarat den senast tiden; TNT har lagt ned den ack så underskattade serien "Men of a Certain Age". Detta handlar om tittarsiffror så klart och det här är då återigen ett bevis på att folk föredrar innehållslösa och ytliga serier framför ren kvalité. Samma kanal, TNT, förnyade "Falling Skies" för ett par veckor sedan efter endast fyra avsnitt, det säger väl allt. Nåväl, två säsonger fick "Men of a Certain Age", ni som gillar drama med lite komiska undertoner och som inte har kollat in serien tycker jag att genast ska göra det.

Under somrarna så har HBO vanligtvis sänt serien "Hung", på samma söndagskvällar som "True Blood" för att vara mer exakt. Men denna sommar så har serien lyst med sin frånvaro och någon information kring seriens tredje säsong har heller inte gjorts tillgänglig förutom en kort teaser som släpptes redan i maj. HBO har ännu inte tillkännagivit något exakt premiär datum för den kommande säsongen, men som det ser ut nu så verkar det som att serien inte kommer att komma tillbaka föräns någon gång i oktober.
 
Sedan så har virrskallarna på Universal bestämt sig för att lägga ned planerna på filmerna och TV-serien baserade på Stephen Kings "The Dark Tower" som det var tänkt att Ron Howard skulle ha regisserat. Jag antar att deras schema är så späckat med kommande remakes och reboots så det varken finns tid, ork, lust eller pengar till något dylikt. Förhoppningsvis så ser något annat bolag möjligheterna och sprider nytt ljus över det hela.

Lite små nyheter i korthet här;

"Camelot" lades ned med dunder och brak efter endast en (horribel) säsong, men "Merlin" lever dock vidare, serien har fått grönt ljus till en fjärde säsong.

Craig Thomas, skaparen av "How I Met Your Mother" har gått ut och sagt att seriens åttonde säsong kommer att bli den absolut sista, med andra ord så blir det hela två säsonger till vad det gäller "HIMYM".

FX kommande superhjälteserie "Powers" har fått yttligare förstärkning i form av skådespelaren Titus Welliver känd från bl.a "Lost", "The Good Wife, "Deadwood" och "Sons of Anarchy". Welliver ska spela en karaktär vid namn "Triphammer". Klara för serien sedan tidigare är bl.a. Jason Patric, Lucy Punch och Charles S. Dutton.

Sedan så har den brittiska skådespelaren Stephen Dillane från bl.a miniserien "John Adams" fått en roll i den andra säsongen av "Game of Thrones".
 
Ja och förra torsdagen så avslöjades ju årets Emmy-nomineringar och jag tänkte avsluta det hela med en länk till en komplett lista över samtliga nominerade. I vanlig ordning så gläds man åt vissa, rynkar på näsan åt andra och alltid är det några som man saknar, döm själva.

Åh just ja! innan jag glömmer; AMC har släppt en ny "trevlig" liten teaser till den andra säsongen av "The Walking Dead". Håll...hmph...huvudet kallt och ha det så somrigt å gott så hörs vi igen om en vecka!

| 20 juli 2011 16:30 |