Film

Skribent

Josefine Krischausky

16 maj 2022 | 21:15

Teaser: Vår första titt på "Predator"-prequeln "Prey"

Dan Trachtenbergs bidrag till franschisen tar oss 300 år tillbaka i tiden, där en ung kvinna ställs öga mot öga med en utomjordisk best.
I sommar har det återigen blivit dags för "Predator"-franschisen att få nytt liv. Fyra år efter den senaste delen kommer nu prequeln "Prey", den femte filmen i ordningen, som vi nu har fått en första teaser till. 
 
Handlingen i "Prey" tar oss 300 år tillbaka i tiden, till regionen Comancheria, och fokuserar på den unga kvinnan Naru (spelad av Amber Midthunder), uppfostrad av tuffa krigare och tränad till att skydda sin omgivning från olika faror. En dag är hon ute och jagar ett nytt byte, som vid en närmare anblick visar sig vara ett utomjordiskt rovdjur, som hon ska bli tvungen att försöka besegra i en farlig konfrontation.
 
Actionthrillern har regisserats av Dan Trachtenberg, som gör sin andra långfilm efter den psykologiska thrillern "10 Cloverfield Lane". Det nya klippet ger oss endast en kort första titt på vad hans bidrag till "Predator"-serien har att erbjuda, men spännande och intensivt ser det iallafall ut att kunna bli. 
 
 
"Prey" har amerikansk streamingpremiär på Hulu den 5 augusti, medan vi i Sverige lär kunna räkna med att få se filmen på Disney+.
| 16 maj 2022 21:15 |