Serie

Skribent

MovieZine

19 februari 2021 | 10:20

Se första teasern för nya kriminalserien "Huss"

Fem nya krimfilmer med premiär 19 mars på Viaplay.
Irene Huss – som är baserad på Helene Turstens böcker – är en svensk krimklassiker och totalt har tolv filmer gjorts mellan 2007 och 2011 om kriminalinspektören från Göteborg.

Nu kommer fem helt nya filmer där Irenes dotter Katarina Huss, spelad av Karin Franz-Körlof ("Vår tid är nu", "Blå ögon") tar över huvudrollen. Andra namn i rollistan är bland andra Filip Berg, Kardo Razzazi, Anders Berg och Victor Ståhl Segerhagen.

– Huss ger en ganska mörk bild av polisarbetet, jag upplever att filmerna inte är förskönande och det var det som lockade mig med manuset. För mig personligen är krim en helt ny genre och rollen skiljer sig från allt jag tidigare gjort. Nu ser jag fram emot premiären och hoppas att tittarna kommer uppskatta filmerna, säger Karin-Franz Körlof.
 
Se trailern här:
 
 
Katarina Huss är en ambitiös, nyutexaminerad polis som snabbt dras in i en snårig härva av korruption och svek. Hon har en komplicerad relation till sin mamma Irene (Kajsa Ernst) – inte minst eftersom Irene är missnöjd med dotterns yrkesval.

Varje film kretsar runt ett nytt spännande brottsfall, medan vi får följa hur relationerna mellan karaktärerna utvecklas genom alla filmer. Filmerna utspelar sig i Göteborg där de även spelats in. Premiärveckan börjar med filmen "Aspiranterna", veckan efter kommer filmen "Korrigeringen" och därefter "Gisslan", "Sveket" och "Kravallerna".

Den första filmen har premiär 19 mars på Viaplay och därefter släpps en ny film i veckan.
| 19 februari 2021 10:20 |