Film

Skribent

MovieZine

22 april 2021 | 11:00

Teaser och premiärdatum för ”Dancing Queens”

Molly Nutley testar livet som dragqueen i Helena Bergströms nya film - på Netflix den 3 juni.
Helena Bergström är tillbaka i registolen och denna gång med en Netflix-film. ”Dancing Queens” heter filmen som låter Molly Nutley leva ut sina ”Drag Race”-drömmar. Idag släpps den första teasern samt ett premiärdatum.
 
 
Handlingen kretsar kring Dylan Pettersson (Molly Nutley), en 23-årig tjej från en liten ö i Bohusläns skärgård med stora dansdrömmar. När hon övertalas att städa på drag-klubben Queens, som kämpar med att gå runt, upptäcker klubbens stjärna och koreograf (Fredrik Quiñones) Dylans talang av en slump. Dylan vill inget hellre än att medverka i showen, men det är en dragshow – och hon är en tjej. Men där det finns vilja finns det också en väg. 

I rollerna syns Molly Nutley, Marie Göranzon, Claes Malmberg, Christopher Wollter, Rakel Wärmländer, Ann Westin, Max Ulveson, Mattias Nordkvist, Razmus Nyström, André Christenson, Emil Almén, Fredrik Robertsson, Robert Fux, Louie Indriana, Dominika Peczynski och Fredrik Quiñones, som både gör sin skådespelardebut och står för filmens koreografi. 
 
Streama ”Dancing Queens” på Netflix från den 3 juni.
| 22 april 2021 11:00 |