NEW YORK COMIC CON

Skribent

Alexander Kardelo

6 oktober 2019 | 00:40

Teaser och första bilderna från Alex Garlands miniserie ”Devs”

Ta en titt på en av 2020 års mest efterlängtade tv-serier, från mannen bakom "Ex Machina".
Moderna kultfilmer som ”Ex Machina” och ”Annihilation” har gett Alex Garland en speciell plats i alla sci-fi-älskares hjärtan. Nästa år är han tillbaka och då med sin debut i tv-världen. Idag fick vi veta mer om efterlängtade ”Devs” under New York Comic Con.

Den mystiska miniserien tar oss till Amaya Corporation, ett tech-företag som utvecklar något topphemligt. Den unga mjukvaru-utvecklaren Lily Chan arbetar för Amaya i Silicon Valley, och misstänktes att företaget har något att göra med hennes pojkväns självmord. Hon börjar undersöka saken på egen hand och snubblar på en konspiration som kan förändra världen.
 

Dataingenjören Lily spelas av Sonoya Mizuno, som också medverkade i Garlands "Ex Machina".
 
Alla spåren leder till Forest, Amayas karismatiske VD spelad av Nick Offerman.
 
TV-serien är skapad, skriven och regisserad av Alex Garland - och det är mycket ovanligt att en person gör allt detta på en serie. Under panelen på Comic Con förklarade han bland annat varför ”Devs” passade bäst för tv-formatet:

- För det första var jag nyfiken på hur det skulle vara att berätta en historia på åtta timmar, snarare än två. Man får jobba på en större skala och det var lockande för mig. Det visade sig vara precis så spännande och givande som jag hade hoppats.

- För det andra, på ett mer personligt plan, tänkte jag tillbaks på min karriär som filmskapare. Jag skapade något, gav det till en distributör och fick ofta höra: ”Vi vill inte ha det”. Till exempel såldes ”Ex Machina” från en distributör till en annan, A24 plockade upp den. Vi hade även problem med ”Annihilation” och med alla filmer jag gjort. Jag blev sjukt trött på det. Mina idéer är inte mainstream, jag tänkte att tv kanske passar mig bättre.
 
 
”Devs” dyker upp på FX i början av 2020. Det är ännu oklart vilken svensk kanal som kommer att visa miniserien.
| 6 oktober 2019 00:40 |