Film

Skribent

Thomas Linnaeus

19 maj 2023 | 12:00

Se en första smygtitt på barnfilmen som var för HBTQ för Disney

“Nimona” var för HBTQ för Disney, men inte för Netflix. Premiär blir i sommar.
När Disney tog över Fox och därmed animationsstudion Blue Sky Studios, så passade man på att lägga ned den animerade filmen “Nimona”. Inte för att den var dålig, utan på grund av att två karaktärer av samma kön kysstes i en scen. Vid tidpunkten var filmen 75% klar och lyckligtvis kunde Netflix hoppa in och ta över projektet under 2022.
 
 
“Nimona” beskrivs som en saga som utspelar sig i en futuristisk medeltida värld. Här spelar Riz Ahmed (“Sound of Metal”) riddaren Ballister Boldheart som anklagas för ett brott han inte begått. Den enda som kan rädda honom är Chloë Grace Moretz (“Kick-Ass”) karaktär Nimona, som dessvärre är en busig tonåring med en förkärlek till kaos.
 
Filmen är baserad på ND Stevensons seriebok med samma titel. I samband med att Netflix tog över projektet skrev författaren på Twitter: “Nimona” har alltid varit en modig berättelse som bara inte skulle sluta. Hon är en fighter ... men hon har också några riktigt fantastiska människor som kämpar för henne. Jag är så taggad på att få avslöja att NIMONA-FILMEN LEVER och kommer ut 2023 från Annapurna och Netflix."
 
 
Premiär för “Nimona” blir den 30 juni på Netflix
| 19 maj 2023 12:00 |