Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

10 augusti 2023 | 12:01

Teaser: David Oyelowo spelar hårdkokt sheriff i nya “Yellowstone”-serien

I höst är Taylor Sheridan tillbaka med nya “Lawmen: Bass Reeves”. Här får vi följa en verklig person som lyckades fånga tretusen bovar.
Taylor Sheridan får helt enkelt inte slut på idéer. I höst är “Yellowstone”-skaparen med “Lawmen: Bass Reeves” där vi får följa David Oyelowo (“Selma”) i titelrollen. En teaser har precis släppts och här får vi en smygtitt på vilken karlakarl den riktiga Bass Reeves var.
 
 
Det krävs pondus att säga “jag är deputy U.S. marshal Bass Reeves, och dina onda dagar är slut”. Låter inte lika bra på svenska, men Reeves var sannerligen en man med kaliber. Han föddes som slav och började senare med att arbeta inom det amerikanska rättsväsendet.
 
Utan att ens bli skadad lyckades han fånga tretusen bovar och även om det verkar finnas gott om material så blir “Lawmen” en antologiserie där varje säsong fokuserar på en ny frontfigur. Denna säsong blir uppdelad i åtta avsnitt och förutom Oyelowo syns även Dennis Quaid (“Day After Tomorrow”) i serien.
 
Serien är en del av “Yellowstone”-universumet, där även 1883 och 1923 är inkluderade. Premiär för “Lawmen: Bass Reeves” blir på gissningsvis på SkyShowtime i höst.
| 10 augusti 2023 12:01 |