Film

Skribent

Josefine Krischausky

10 december 2022 | 13:00

Taylor Swift gör debut som långfilmsregissör

Den världsberömda artisten, som tidigare har stått bakom kameran för ett antal mindre projekt, har nu skrivit klart manuset för sin första stora film.
Vi har tidigare sett Taylor Swift dyka upp som skådespelare i ett par filmproduktioner, men nu är det dags för sångaren och låtskrivaren göra sin stora debut på den andra sidan av kameran. Variety rapporterar att Swift snart ska regissera sin första långfilm, efter ett egenskrivet manus. 
 
Projektet produceras av Searchlight pictures, som på senare tid har legat bakom produktioner som "Nomadland", "Nightmare Alley" och "The Menu". Någon officiell titel, handling eller rollista för Swifts film har ännu inte avslöjats. 
 
Swift har tidigare skrivit och regisserat flera av sina egna musikvideor, och släppte i slutet av 2021 kortfilmen "All Too Well: The Short Film", som hade Sadie Sink ("Stranger Things") och Dylan O'Brien ("The Maze Runner") i huvudrollerna. Kortfilmen visades bland annat under årets upplaga av filmfestivalen i Toronto, och är nominerad till Bästa musikvideo inför den kommande Grammygalan. 
 
 
På filmfronten var Swift senast aktuell med en liten roll i David O. Russells dramathriller "Amsterdam", som hade premiär i oktober. Om hon kommer att skådespela även i sin egna långfilm återstår att se, men förhoppningsvis kommer fler uppdateringar om projektet inom kort. 
| 10 december 2022 13:00 |