Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 februari 2021 | 23:50

Taylor Sheridans "Yellowstone" får en prequelserie hos Paramount+

En första teaser till den nya prequelserien "Y: 1883" kommer att släppas under söndagens Super Bowl, med en förväntad premiär senare under 2021.
Deadline rapporterar att Taylor Sheridan, den Oscarsnominerade manusförfattaren, tv-skaparen och regissören, ska ha slutit ett nytt mega-avtal som sträcker sig över de kommande fem åren med ViacomCBS (som äger Paramount+). Hans första projekt utöver "Yellowstone", som har en fjärde säsong på gång i år, kommer att bli prequelserien "Y: 1883" som ska berätta historien om hur Dutton-familjen tog sig hela vägen till Montana från första början.
 
Originalserien har möjligtvis inte hunnit slå igenom så stort här i Sverige ännu, vilket det troligtvis kommer att bli ändring på i samband med att den nya streamingtjänsten Paramount+ lanseras i mars, men i USA har de tre första säsongerna av serien varit en av de mest sedda kabel-tv-serierna på många år. Det nya avtalet sägs vara värt uppåt 150 miljoner dollar, vilket gör Sheridan till en av de bäst betalda tv-skaparna i världen just nu.
 
"Yellowstone" följer cowboy-familjen Dutton, med Kevin Costner i huvudrollen som familjens överhuvud. Serien har en hel del liknelser med serier som "Succession", där vi får följa både de enormt rika spelarna som lyckas forma och böja både lagar och folk efter deras vilja - samtidigt som man lyfter fram hur urbefolkningen behandlats och nu försöker ta tillbaka sina marker. 
 
 
Sheridan har skrivit manus, producerat och regisserat samtliga avsnitt av "Yellowstone", det är fortfarande oklart om han kommer att ha vara involverad lika mycket i produktionen av "Y: 1883". Men med tanke på att ViacomCBS har köpt reklamtid under Super Bowl-pausen för att sälja in sin nya serie, så verkar man åtminstone vara relativt säkra på att man sitter på ännu en Sheridan-succé.
 
Inför lanseringen av Paramount+ här i Sverige så kommer MovieZine att publicera en intervju med "Yellowstone"-skådespelarna Luke Grimes och Kelly Reilly, som spelar Costners son och dotter i serien.
 

Läs också: Paramount+ till Sverige i vår

 
Har du hunnit ge "Yellowstone" en chans - och kommer du att titta på "Y: 1883"? Kommentera gärna nedan!
| 5 februari 2021 23:50 |