Film

Skribent

Thomas Linnaeus

7 september 2023 | 16:01

“Grinchen” var en hemsk upplevelse för henne: “Blev rejält mobbad”

Vid sju års ålder fick Taylor Momsen spela mot Jim Carrey i julfilmen “Grinchen”. På grund av sin medverkan blev hon mobbad under uppväxten.
Innan Taylor Momsen syntes i “Gossip Girl”, för att sedan bli rockstjärna, medverkade hon i “Grinchen” från 2000. Blott sju år gammal fick hon spela mot det komiska geniet Jim Carrey, i julfilmen som regisserades av Ron Howard.
 
Momsen medverkade nyligen i Podcrushed, som Deadline skriver om. Denna podcast drivs av hennes gamla “Gossip Girl”-kollega, Penn Badgley (“You”), och här öppnar hon upp om erfarenheten att bli känd vid så ung ålder:
 
- Först och främst förändrade “Grinchen” mitt liv på flera olika sätt. På grund av filmen blev jag rejält mobbad. Så var det varje gång jag började på en ny skola. Jag tror inte ens att barnen visste vad jag hette. Jag var bara “Grinch-tjejen”.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Så här ser Taylor Momsen ut när hon spelar för rockbandet "The Pretty Reckless".
 
För några år sedan blev Momsen intervjuad av programmet “Today”, och då lät det mer positivt:
 
- Jag tror att folk älskar “Grinchen” för att berättelsen är så värmande, och för att den har ett så bra budskap. Oavsett hur gammal man är verkar den fortfarande beröra, och jag tycker att det är fantastiskt att få ha varit en del av detta.
| 7 september 2023 16:01 |