TÄVLING

Skribent

MovieZine

20 juli 2017 | 22:00

Vinn en resa till Los Angeles med "Annabelle 2: Creation", och få chansen att träffa regissören David F. Sandberg

I vår kanske coolaste tävling någonsin ombeds du skicka in en läskig kortfilm på två minuter med potential för att omvandlas till en långfilm. Vill du slå igenom i Hollywood? Det här kan vara din chans.
En av senare års allra finaste Askunge-sagor är den om svenske David F. Sandberg och hans skrämmande och mytomspunna kortfilm. Kortfilmen hette "Lights Out" och laddades upp på YouTube i december 2013. Snart började ryktet gå om ondskan som bara syntes i mörkret, och det började viskas om filmens hårresande kvaliteter över hela internet. Sandberg fick tillslut chansen att göra det många drömmer om; nämligen ta sin kortfilm och förvandla den till en fullskalig Hollywood-produktion. Under överseende av skräckmaestron James Wan släpptes så "Lights Out" förra året, med Teresa Palmer i huvudrollen, och en ny svensk regissörsstjärna var född. 
 
Davids nya film, "Annabelle 2: Creation", får premiär den 9:e augusti, och nu vill han ge dig samma chans som han fick. Om du skickar in en läskig kortfilm, max två minuter lång, så har du chansen att vinna en resa till Los Angeles och där få träffa David F. Sandberg i egen hög person. Om ditt kortfilmskoncept dessutom passar att göra långfilm av finns det inget som säger att du inte skulle kunna vara nästa stora svenska skräckfilmsexport.
 

Såhär gör du för att tävla 

 
Ladda upp din kortfilm här, max 2 minuter lång. Filmen ska vara inspirerad av "The Conjuring"-universumet och den kommande filmen "Annabelle 2: Creation".
 

Hur länge håller tävlingen på?

 
Skicka in din film senast 23:59:59 den 2:a augusti 2017. Låt kreativiteten flöda!
 

Hur bedöms din film?

 
- Kreativitet och originalitet i filmen: (30%);
- Teknisk skicklighet och produktion (30%);
- Filmen följer samma ton och tema som "The Conjuring"-universumet och "Annabelle 2: Creation"-filmen (25%) och
- Möjlighet att adaptera kortfilmen till en full-längdsfilm eller annat format (15%)
 
För mer information om tävlingen, och tips på vad du bör tänka på, gå in på minannabelleskapelse.se.
 
Till sist en hälsning från David F. Sandberg själv:
 
 
| 20 juli 2017 22:00 |