Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 april 2019 | 18:00

Tatiana Maslany klar för "Perry Mason" - utan Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. har lämnat över huvudrollen till Matthew Rhys, men finns kvar som exekutiv producent för serien.
Redan för sju år sedan skrev vi att Robert Downey Jr. hade en ny version av tv-serien "Perry Mason" på gång, med sig själv i huvudrollen. Karaktären och serien nådde kultstatus under slutet av 50-talet, då Raymond Burr spelade försvarsadvokaten som tog sig an särskilt svåra brottsfall i Los Angeles-området på 30-talet.
 
För några veckor sedan blev det slutligen klart att HBO har beställt en miniserie av produktionen, men med Matthew Rhys ("The Americans") i titelrollen och Downey Jr. som exekutiv producent.
 
Under helgen har Deadline även bekräftat att "Orphan Black"-stjärnan Tatiana Maslany har anslutit till casten, som karaktären Syster Alice. Hon beskrivs som ledaren för "Radiant Assembly of God", och predikar tre gånger om dagen inför en hungrig församling och enorm radiopublik som sträcker sig över hela USA. Som underhållare, politiker och Guds personlige sändebud till Los Angeles, förknippas Syster Alices ord med stor makt när hon yttrar sig, något hon planerar att använda sig av på hemliga sätt.
 
Sannolikt kommer Emmyvinnarna Maslany och Rhys vägar korsas på något sätt i någon av rättegångarna som "Perry Mason" kommer att fokusera på. Det finns ännu inget bekräftat datum, eller ens år, för när vi kan förvänta oss att få se "Perry Mason" dyka upp bland HBO:s andra titlar. Men med tanke på att flera nyheter äntligen har börjat släppas kring serien så bör vi åtminstone inte vara allt för långt borta från en start på inspelningarna.
 
Är du sugen på att se Maslany och Rhys i "Perry Mason"? Kommentera gärna nedan!
| 14 april 2019 18:00 |