Film

Skribent

MovieZine

15 september 2021 | 12:00

Tarik Salehs nya thriller "Boy From Heaven" är snart färdigfilmad

Fares Fares har huvudrollen i en politisk thriller av regissören till "The Nile Hilton Incident".
Tarik Salehs nästa film "Boy From Heaven", med Fares Fares i en av huvudrollerna, är snart färdigfilmad. De avslutande dagarna görs i Göteborg när Säve flygplats förvandlas till en egyptisk militärbas.

"Boy From Heaven" är en politisk thriller om en mycket begåvad pojke, Adam, son till en fattig fiskare. Adam får ett stipendium till ett av världens äldsta (år 975) och största universitet, Al-Azhar i Kairo. Där blir han oväntat en bricka i ett politiskt maktspel.

Filmen utspelas i Egypten, men är till stor del inspelad i Turkiet. Tarik Saleh, senast aktuell "The Nile Hilton Incident", har skrivit manus och regisserar:

- Jag vill ta med besökaren till en sluten plats som ingen kamera någonsin har besökt. Det här är inte en film om islam, utan om konflikter mellan olika idéer och om kunskap som både kan ge frihet men som också få dig fängslad. Min farfar gick på Al-Azhar som den förste från sin by, så jag är uppvuxen med berättelsen om Al-Azhar.

"Boy From Heaven" produceras av Atmo, Fredrik Zander och Kristina Åberg, i samproduktion med Film i Väst, SVT, Bufo (Finland), Memento Film (Frankrike). Final Cut For Real (Danmark) med flera.

Biopremiären är planerad till hösten 2022.
| 15 september 2021 12:00 |