Skribent

MovieZine

27 oktober 2021 | 11:05

Han blir årets julvärd i SVT

"Jag älskar julen. Och att få fira julafton tillsammans med tittarna i år, det känns stort på riktigt."
Det blir Tareq Taylor som blir tv-tittarnas sällskap i SVT på julafton. Årets julvärd är krögare, kock, författare och tv-personlighet och charmade senast tv-publiken i "Tareq Taylors matresa" på SVT. Ett program som gav honom tv-priset Kristallen som årets tv-personlighet.

Tareq Taylor har hamnat på rätt plats på julafton. Han älskar nämligen julen, och är mer än laddad inför uppdraget:

- Att vara julvärd på SVT är kanske det finaste man kan få göra. Jag älskar julen. Och att få fira julafton tillsammans med tittarna i år, det känns stort på riktigt. Och lite pirrigt, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelande.

Med rötterna i flera kulturer brukar Tareq Taylor passa på att dra ut på sin favorithögtid. Det blir svensk jul på julafton och engelsk på juldagen. En rolig jultröja åker gärna på och han vill ha sina nära och kära omkring sig. Det ska dofta glögg och finnas gott om julmat och julgodis, och gärna ligga ett stearinljusskimmer över julen. Och Tareq vill att man ska ha roligt.

- Jul ska vara kul. Jag tycker julen ÄR rolig. Och det hoppas jag kunna förmedla till tittarna på julafton, säger Tareq Taylor.

Tareq Taylor har arbetat som kock sedan 1980-talet. Han har drivit ett flertal restauranger och gett ut flera böcker om mat, varav flera har belönats med priser. Tareq har medverkat i många olika radio- och tv-program. Just nu är han aktuell som en av domarna i SVT:s matlagningsprogram "Bäst i köket". Under flera säsonger har Tareq Taylor lagat maten i "Stjärnorna på slottet" och gör så även i årets säsong av serien. 2017 vann han "Kockarnas kamp".

Klockan 15.00 på julafton tänder Tareq Taylor ljuset i tv-rutan, precis som traditionen bjuder.
| 27 oktober 2021 11:05 |