Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

22 januari 2014 | 10:01

Tarantinos nya manus stulet

Regissören dumpar "The Hateful Eight" efter sveket: "Jag skickade det till tre jävla skådisar".

Som så många andra Quentin Tarantino-projekt läggs nu hans planerade westernrulle på is. Anledningen är helt enkelt att det färska manuset har läckt.

- Jag är väldigt deppig över det. Jag skrev klart att första utkast, jag tänkte filma det nästa vinter. Jag gav det till sex personer och nu har det kommit ut, säger regissören till Deadline.

Det nyskrivna manuset med titeln "The Hateful Eight" skulle bli Quentin Tarantinos nya film efter "Django Unchained". Nu är han besviken och arg, och han vet inte vem som är den skyldige:

- Det är så fult och ondskefullt. Jag gav det till tre skådespelare: Michael Madsen, Bruce Dern och Tim Roth. Jag vet att Tim Roth inte gjorde det. Någon av de andra lät sin agent läsa det, och nu finns det över hela Hollywood (...) Christoph hade inte fått det, Sam Jackson hade inte fått det. Bara tre jävla skådespelare som jag träffade personligen för att överlämna det. Det måste vara Derns eller Madsens agenter som gjorde det.

Planen är nu enligt Tarantino att ge ut manuset i tryckt form. Kanske återvänder han till "The Hateful Eight" om några år? Tills vidare har han iallafall inte ont om idéer.

- Tanken var alltid att skriva två manus, så nu börjar jag på det andra.

| 22 januari 2014 10:01 |