Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

26 augusti 2015 | 16:30

Tarantino pekar ut det stora felet med "It Follows"

Mästerregissören beskriver hur han hade velat fixa till årets succé-skräckis.
"It Follows" står sig som en av årets absolut största överraskningar för min egen del. Premissen med en sexuellt överförbar ondska är rent ut sagt genial och ett av de bästa skräckkoncepten på länge, men inte alla hade överseende med de brister som trots allt fanns. 

Quentin Tarantino uttalade sig nyligen i en intervju med Vulture kring sina känslor för filmen, och hur han själv hade "fixat till den".

- Det är en av de där filmerna som är så pass bra så du nästan blir irriterad för att den inte är fantastisk. Faktumet att han (regissören David Robert Mitchell) inte tog filmen hela vägen gör mig inte bara besviken, utan faktiskt nästan lite arg.

Vad är då det stora problemet med "It Follows"?

- Han bröt mot sin egen mytologi till vänster och höger genom hela filmen. Vi får se hur ondingarna fungerar; de är aldrig alldagliga. De står aldrig bara och hänger. De har alltid det där utseendet och de rör sig alltid mot dig. Men i bioscenen så tror killen att han ser kvinnan i gul klänning, och tjejen säger: "Vilken kvinna?". Då inser killen att det är förföljaren. Så han inser inte att det är förföljaren genom att bara titta på henne? Hon står bara i dörren till salongen, leendes, men han märker henne inte direkt? Man skulle ju kunna tro att han, av alla människor, borde veta hur man märker av förföljarna så fort som möjligt. Vi såg ju dem bland statisterna.

Håller du med Tarantino? Och förresten, om du inte sett "It Follows" än, gör det...
| 26 augusti 2015 16:30 |