Skribent

Mats Karlsson

18 november 2012 | 01:01

Tarantino fick karriärsråd av Spielberg

Efter det ljumna mottagandet av "Grindhouse" sökte Tarantino råd och ringde upp Spielberg.

Det är alltid tufft när både publik och kritiker överger en filmmakare och Quentin Tarantinos självförtroende fick sig en rejäl törn efter det svala mottagandet med "Grindhouse". Tarantino vägrade dock att sätta sig ner och acceptera läget, han sökte istället råd och stöd hos experterna.

- Jag ringde Tony Scott och Steven Spielberg. De sa i stort sett samma sak, hur lyckligt lottad jag var som fick göra det jag håller på med och att ibland vinner man och ibland förlorar man.

- En av de coola sakerna som Spielberg sa var: "Well, Quentin, du har varit väldigt lyckligt lottad. Du har haft dina framgångar. Det är som att spela spelet och inte betala för det, men idag har du betalat för det. Det kommer att göra dig till en mer komplett människa, nu när du har betalat priset. Nästa gång du får framgångar kommer det att smaka bättre."

- Mitt självförtroende var i gungning. Men jag gick tillbaka och jobbade på "Inglourious Basterds", ett gammalt material som jag visste var bra. Jag sa till mig själv att det här ska jag lösa och jag gjorde det också, berättar Tarantino för Deadlines Mike Fleming.

| 18 november 2012 01:01 |