Serie

Skribent

MovieZine

3 maj 2021 | 09:15

Taika Waititi spelar legendariske piraten Svartskägg

Klar för komediserien "Our Flag Means Death" på HBO Max.
”Thor: Ragnarök”-regissören Taika Waititi ställer sig snart framför kameran igen. Han kommer att spela den fruktade kapten Blackbeard (Svartskägg) i en komediserie på HBO Max. Den ökände engelske piraten härjade i början av 1700-talet och har ofta gestaltats på film, inte minst i "Pirates of the Caribbean" där Ian McShane bar skägget.

Serien ”Our Flagg Means Death” är producerad av Waititi, och han ska även regissera pilotavsnittet, skriver Variety.

Handlingen fokuserar däremot på den bortskämde aristokraten Stede Bonnet, en man som överger sitt privilegierade liv för att bli pirat. Rollen spelas av Rhys Darby, som medverkat i Waititis ”Flight of the Conchords” och i filmen ”What We Do in the Shadows”, så det blir en återförening för herrarna.

Seriens skapare David Jenkins kommenterar:

- Vår Blackbeard är en legend, en älskare, en fighter, ett taktiskt geni, en poetisk själ och möjligen rätt galen. Det finns bara en man som kan spela rollen och det är den store Taika Waititi.
 
Waititi befinner sig för närvarande i Australien där Marvel-uppföljaren "Thor: Love and Thunder" spelas in. Han har på senare tid också medverkat i "Jojo Rabbit" och tv-serien "The Mandalorian":
| 3 maj 2021 09:15 |