Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 augusti 2023 | 09:45

Regissören Taika Waititi avslöjar storslagna planer för "Thor 5"

Regissören hoppas på galna monster, nya världar och en skurk som är farligare än Hela.
Än så länge finns det inga officiella planer på en femte "Thor". Men det hindrar inte regissören Taika Waititi från att låna fantasin löpa fritt. Nu släpps citaten som avslöjar vad han skulle vilja göra om han fick göra ännu en uppföljare - grymma monster och en formidabel ärkefiende.
 
- Vad finns det kvar att göra? Det måste vara ett sätt att fortsätta på karaktärens utveckling, men på ett sätt som fortfarande känns kul och ger honom nya hinder att överkomma, säger Taika Waititi.
 
- Jag tror inte att vi kan ha en skurk som är svagare än Hela. Nu måste vi steppa upp och hitta en skurk som på något vis är ännu mer fruktansvärd.
 
Cate Blanchett spelade onda syrran Hela i "Thor: Ragnarök" (2017).
 
Waititis uttalanden hittas i en kommande bok som dyker in i arbetet med Marvels "Thor: Love and Thunder" (2022). Regissören tillägger att han vill se "mer galna varelser, monster och utomjordingar" från andra världar, om en femte film skulle bli av. 
 
- Det är alltid kul när Thor besöker olika världar och är så avslappnad och cool. Det skulle vi inte se om en jordbo fick resa genom rymden och utforska universum.
 

Osäkert om Thor kommer tillbaka

 
Men frågan återstår. Blir det en "Thor 5"? Chris Hemsworth som spelat rollen sedan 2011 var skeptisk enligt en tidigare intervju:
 
- Jag vill inte fortsätta spela rollen tills folk tröttnat. Men om publiken vill se mer och vi kan hitta på något spännande, visst. Det har varit kul att få ändra på den här karaktären några gånger och återupptäcka honom. Jag ser gärna om vi kan göra det igen, och hålla det oförutsägbart.
 
Vill ni se mer av Thor i Marvels universum? Eller har han gjort sitt? Kommentera nedan.
| 20 augusti 2023 09:45 |