Serie

Skribent

Tobias Andersson

30 juni 2023 | 21:00

Trailer: SVT visar upp thrillerserien ”Taelgia” - om unga brottslingar

SVT har släppt första trailern till deras nya thrillerserie ”Taelgia”. En serie som tar med oss in i en mörk historia i Stockholms undre värld.
I höst kommer public service sända en ny, tung serie som skildrar ungdomars tragiska väg in i kriminalitetens eländiga värld. En miljö kantad av droghandel, skuld och livsfarlig vänskap. En skoningslös livsstil som är varje förälders mardröm.
 
SVT skriver att ”Taelgia” ska handla om familjer, polis och kriminella som befinner sig i en korseld av lojaliteter och krav. Det både låter och ser onekligen ut som en korsning mellan Jens Lapidus ”Snabba Cash” och snutdramat ”Tunna blå linjen”. Det hela utspelar sig i Södertälje, som också gett upphov till seriens namn - "Taelgia" är nämligen en äldre benämning för just Södertälje.
 
I den nysläppta trailern får vi se hur en förkrossad mamma försöker få sin son att lämna den kriminella banan. Det ser ut att bli en autentisk och mörk serie som ger en skildring över hur livet kan se ut för familjer där barnen halkat snett. I rollerna ser vi Sara Shirpey ("Spelskandalen", "Handen på hjärtat") som polisen Sibel och Jonay Pineda Skallak  ("Vinterviken"). Debuterande John Hanna spelar en central roll som den unge Gabriel som hamnar på glid.
 
 
”Taelgia” har premiär på SVT och SVT Play den 22 september. Serien är skapad av filmmakaren Jens Östberg som bland annat kan skriva upp ”Flugparken” på sitt CV.
| 30 juni 2023 21:00 |