Skribent

Patrik Jonsson

17 november 2010 | 18:28

T-Bag kommer tillbaka

Här är veckans rapporter från TV-världen signerat Patrik Jonsson och denna gång avslöjar han att Robert Knepper återupplivar karaktären T-Bag till en ny serie.

Först lite glada nyheter till alla er där ute som saknar "Prison Break" och främst "T-Bag", Robert Knepper som spelade "T-Bag" kommer nämligen att återvända som sin välkända karaktär i den kommande serien "Breakout Kings". Serien har kallats lite som en spinoff till "Prison Break" och kommer att ha sin premiär i januari eller februari.

Serien kommer att kretsa kring en grupp interner som i sin tur samarbetar med ett team av U.S. Marshalls där de hjälper dessa att få fast förrymda fångar. I andra roller ser vi bl.a Jason Carbone som spelade Jackie Aprile Jr. i "The Sopranos" och Dominck Lombardozzi mer känd som Herc Hauk i "The Wire". Serien är dessutom producerad och skapad av Matt Olmstead och Nick Santora, med andra ord samma herrar som skapade "Prison Break". "Breakout Kings" kommer att sändas på A&E och 13 avsnitt är beställda.
 
Sedan verkar det som att "True Blood" till sommaren ska få lite "Potter-blod" då den brittiska skådespelerskan Fiona Shaw ska göra vampyrerna där sällskap. Fiona Shaw är nog i dessa tider mest känd för sin roll som moster "Petunia Dursley" i Harry Potter filmerna. I "True Blood" ska hon spela en spåkvinna vid namn "Marnie".

Över till nyheter av den lite mer tråkiga sorten. AMC har beslutat att "Rubicon" inte får någon andra säsong. Serien lyckades inte med att locka en tillräckligt stor publik och därmed går yttligare en kritikerrosad serie sin död till mötes. Tråkigt att den inte nådde ut till tillräckligt med folk och om vi ska snacka konspirationsthrillers så föredrar jag personligen "Rubicon" framför "The Event" vilken dag som helst.

Tredje gången gillt brukar man ju säga och med lite tur så kanske detta lilla fyndiga uttryck blir verklighet för den minst sagt hårt strävande Christian Slater? Hans senaste två serier "My Own Worst Enemy" och "The Forgotten" fick ju båda rätt så kortlivade karriärer i tablån , men nu är han alltså tillbaka med ännu ett försök. Denna gång handlar det dock inte om någon action/thrillerserie, utan det ska bli komedi för hela slanten.

Serien ska heta "Breaking In" och ska utspela sig på en internetsäkerhetsfirma och vid sin sida har han skådespelaren Bret Harrison från serien "Reaper" Serien ska sändas på Fox och kommer förmodligen att ha sin premiär någon gång nu till våren. Säga vad man vill om Slaters senaste alster, men tåga har då killen!
 
Det verkar som att kanalen USA Network kommer att ha en hel del debutanter till våren och en av serierna heter "Wild Card". Serien är producerad och skriven av Stephen Godchaux ("Spin City", "Dead Like Me") och har undertiteln "What happens in Vegas stays in Vegas...but only if you have a good lawyer". Serien kommer alltså att utspela sig i Las Vegas där vi får bekanta oss med två väldigt udda advokater som fokuserar sig på problem av den sorten som händer efter det att solen har gått ned, men som sedan måste lösas innan den har gått upp. Jag får lite "The Defenders" vibbar här och jag undrar verkligen ifall det finns plats för två så pass lika serier under samma sändningsera. Men visst, klart att den kan fungera om de kan få den att sticka ut. Några namn ur rollistan är ännu inte kända. Jag kommer att återkomma till fler av kanalens premiärer längre fram.
 
Ja och så avslutar vi med en hälsning till alla Simpsons fans där ute, serien är nu klar för sin 23:e(!) säsong!

| 17 november 2010 18:28 |