Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 juli 2022 | 09:00

Sylvester Stallone slåss för rättigheterna till "Rocky"

Skådespelaren till attack mot producenten Irwin Winkler: "Vill ha tillbaks lite av det som är mitt."
Trots att han skrev och regisserade filmsuccén "Rocky" från 1976 så äger Sylvester Stallone varken rättigheterna till karaktären eller filmserien. Det gör däremot filmens producent Irwin Winkler, vilket Stallone kallar för "ett smärtsamt ämne".
 
Trött på att bråka med Winkler tar nu Stallone till Instagram för att offentligt gnälla på den kände producenten. Texten nedan kommer ihop med en bild som föreställer Irwin Winkler som en orm med vass tunga:
 
"Jag skulle vilja få tillbaks åtminstone lite av det som finns kvar av mina rättigheter... Det vore väl en rimlig gest av en 93-årig gentleman? Det är ett smärtsamt ämne som äter upp min själ, för jag vill lämna kvar lite av "Rocky" till mina barn."
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Sly Stallone (@officialslystallone)

 
I ett tidigare inlägg under helgen kallade Stallone Winkler för "otroligt obegåvad och en parasit".
 
Variety skriver att Stallone lär ha fått bra betalt för första "Rocky" som blev en gigantisk biosuccé back in the days. Han sägs också ha tjänat över 10 miljoner dollar för att upprepa rollen som f.d. boxaren Rocky Balboa i spinoffen "Creed" och "Creed 2", då som tränare till Michael B. Jordan. Men han är sannolikt inte tillbaka i "Creed III", som släpps i slutet av 2022. 
 
 
Irwin Winkler är en av Hollywoods mest kända producenter, och har varit involverad i filmklassiker som "Tjuren från Bronx" (1980) och "Maffiabröder" (1990). "Rocky" gav honom en Oscar för Bästa film, medan Stallone nominerades både för sitt manus och för Bästa manliga huvudroll.
| 18 juli 2022 09:00 |