Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 mars 2021 | 09:00

Sylvester Stallone skriver en ”Rocky”-serie

En prequelserie kan återbesöka Rocky Balboa i hans unga år.
Sylvester Stallone har börjat skissa på en tv-serie om boxaren Rocky Balboa i hans ungdom. Det avslöjar actionstjärnan på Instagram.

”Idealiskt vore en serie på 10 avsnitt och några säsonger för att verkligen komma åt karaktärernas hjärtan i deras unga år”, skriver Stallone.

I det första kladdet för hans prequel-serie ser vi att han tänker sig en tidsmaskin (bildligt talat) som tar oss till 60-talet, och tar upp historiska händelser som månlandningen, den sexuella frigörelsen och kalla kriget. Än så länge är det bara en sida, men det kan räcka för att fånga en och annan streamingaktörs intresse.
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av Sly Stallone (@officialslystallone)

 
Sylvester Stallone skrev själv manus till sin stora genombrottsfilm "Rocky" (1976). Då var både han och karaktären runt 30 år gamla. Det är inte svårt att tänka sig en prequel med en yngre Balboa, vi håller tummarna för att projektet tar fart.

Sly verkar ha svårt att skiljas från sina gamla ikoniska karaktärer, och hittar ofta en ursäkt för att återse Rocky eller Rambo. Boxarproffset Rocky Balboa dök senast upp som coach i två filmer om Adonis Creed, men det är oklart om Stallone medverkar i ”Creed III” som är på gång. Däremot pratas det om en uppföljare till "Demolition Man"...
| 31 mars 2021 09:00 |