Film

Skribent

Andreas Samuelson

17 september 2023 | 13:00

Sylvester Stallone överger Rambo - och ångrar sågad 80-talsrulle

Sylvester Stallone känner sig färdig med den ikoniska actionhjälten och medger också att han ångrar en specifik 80-talsfilm som han önskar att han själv regisserat.
Under tre årtionden har Stallone spelat den populära actionhjälten Rambo i fem filmer, från debuten ”First Blood” (1982) till senaste installationen ”Rambo: Last Blood” (2019). Men under en pratstund med publiken på Torontos filmfestival meddelade den 77-årige stjärnan att han är färdig med Rambo.
 
- Rambo skulle jag kunna lämna. Han har gjort ganska mycket, även om de vill göra en till, vad skulle jag kämpar mot? Ledinflammation?
 
Stallone har tidigare pratat om att han gärna vill se vill se en prequel om en ung John Rambo men hans egen insats i franchisen är troligen färdig.
 
 
Han pratade även om ”Cobra” (1986), en film som trots framgångar på bio sågades när den kom men uppnått kultstatus på senare dagar, skriver JoBlo.
 
- ”Cobra” för mig var inget vidare, jag kunde ha gjort det bättre, men jag koncentrerade mig inte tillräckligt. Jag kände att det var något jag borde ha regisserat, men det gjorde jag inte, och jag ångrar det. Det är grejen med att göra film, förutom att se hur hårfästet avtar, tänker man "Gud, varför ansträngde jag mig inte mer?
 
Vad som hände med Stallones tankar om en TV-reboot av ”Cobra” är dock oklart.
 
Stallone är på filmfestivalen för att marknadsföra dokumentären ”Sly”, som är tänkt att komma till Netflix i november. Du kan också se honom i en annan dokumentär, ”Arnold” samt i reality-serien ”The Family Stallone” och snart bioaktuella ”Expend4bles”.
 
Kommer du att sakna Rambo? Och vad tycker du om ”Cobra”?
| 17 september 2023 13:00 |