Skribent

Patrik Jonsson

26 april 2012 | 21:01

SyFy gör "Harper Connelly Mysteries"

I veckans TV-rapporter berättar vi om FX:s planer för andra säsongen av "American Horror Story" och att SyFy har köpt rättigheterna till Charlaine Harris ("True Blood") nya bokserie.

Vi visste ju sedan tidigare att säsong två av FX:s "American Horror Story" kommer att bestå av många återkommande skådespelare fast i nya roller och att den kommer att utspela sig på ett helt annat ställe. Nu så vet vi dock även vad för slags spöklikt ställe då Ryan Murphy i slutet av förra veckan gick ut och avslöjade att den ska utspela sig på ett mentalsjukhus för psykiskt störda brottslingar. Han tillade även att Jessica Langes rollkaraktär kommer att bli föreståndaren för just detta mentalsjukhus. Detta låter ju riktigt lovande, då verkar det ju som att Lange återigen kommer att få mycket spelrum och förmodligen ytterligare chanser att briljera.

Syfy har köpt rättigheterna till bokserien "Harper Connelly Mysteries" som är skriven av Charlaine Harris, författaren bakom de böcker som HBO:s framgångsrika "True Blood" är baserad på. Kortfattat så handlar det hela om en kvinna som kan ta kontakt med de döda, inget nytt under solen alltså, men har böckerna ens hälften av den potential som HBO tog vara på med "True Blood" så har säkert Syfy en liten framgångssaga på gång här. Projektet går just nu under namnet "Grave Sight".

Kurt Sutter, skaparen av bl.a. "Sons of Anarchy", har inför sina projekt många gånger spenderat en hel del tid med människor som lever på fel sida om lagen. Nu så har Sutter tillsammans med Discovery tagit vara på hans kontakter och upplevelser och därmed skapat den dokumentära serien "Kurt Sutters Outlaw Empires" som kommer att bestå av 6 avsnitt. I serien så kommer vi att få följa några av Amerikas mest ökända gäng och maffiafamiljer. Vi snackar om allt från den irländska maffian, den italienska maffian till kriminella bikers och det ariska broderskapet. Serien kommer att ha premiär på Discovery måndagen den 14:e maj.

Nyheter i korthet:

För drygt en månad sedan så berättade jag om William Petersens serie "Hurt People" och vid den tiden så hade den inget "hem". Nu så har dock HBO:s systerkanal Cinemax köpt upp serien som ska kretsa kring en yrkesmördare (Petersen) som blir lejd att likvidera sin egen dotter.

NBC har gett grönt ljus till sin första nya serie, om vi inte räknar med "Hannibal" som fick en full säsong direkt och det blev komediserien "Go On" med Matthew Perry.Säsongen ska bestå av 13 avsnitt och den får förmodligen sin premiär redan i höst, jag återkommer så klart med datum då det görs officiellt.

Mia Kirshner och Fionnula Flanagan har fått roller i SyFy:s kommande thrillerserie "Defiance".

Vince Vaughn har en ny sitcom på gång tillsammans med den gamla 80-talsikonen Tony Danza.

Det blev till slut Lindsey Lohan som fick rollen som Liz Taylor i Lifetime:s TV-film "Liz & Dick" som så klart ska kretsa kring Elizabeth Taylor och Richard Burton. Någon på castingen måste ju ha druckit bra mycket mer än vad Burton gjorde då han varit i livet när man tycker att det är en bra idé att rollsätta henne.

HBO:s politiska komediserie "Veep" hade premiär i söndags och serien fick en hygglig start då premiären sågs av 1,7 miljoner.

Ja och nu så är det ju den här tiden på året då kanalerna går ut med vilka serier som kommer att läggas ned och vilka som kommer att få ett fortsatt förtroende.
För inte jag ska sitta här i all evighet och rabbla serie efter serie så länkar jag helt enkelt till TV.coms sida (den består av hela fem sidor) där samtliga serier och program finns listade.

Vissa seriers framtid är dock ännu oklar, sidan uppdateras förmodligen eftersom, om inte annat så rapporterar jag längre fram om nedläggningar ifall det skulle bli aktuellt.

Tough times! Vi hörs igen nästa vecka, om inte även jag blir nedlagd dvs!

| 26 april 2012 21:01 |