Serie

Skribent

MovieZine

27 januari 2021 | 10:15

SVT:s serie "Snöänglar" utvald till Berlin

I sällskap med fem andra serier från Brasilien, Tyskland, USA, Storbritannien och Argentina är "Snöänglar" utvald till att visas vid årets Berlinale Series 2021.
SVT:s nya drama-thriller "Snöänglar" är en av sex utvalda internationella tv-serier i Berlinale Series Market 2021.

"Snöänglar" är en drama-thriller om familj, hemligheter och föräldraskap, som utspelar sig under en kall och snöig vinter i Stockholm. När den fem veckor gamla babyn Lucas oförklarligt försvinner lämnas föräldrarna i chock. Josefin Asplund spelar mamman Jenni och Ardalan Esmaili spelar pappan Salle.
 
Manusförfattaren Mette Heeno och regissören Anna Zackrisson beskriver "Snöänglar" som en spännande och emotionell berättelse om familj, hemligheter och föräldraskap.
 
- Hur känns det egentligen att få ett barn och att förlora det, att aldrig få det där efterlängtade barnet eller att ångra att man fött ett barn, frågar de sig och fortsätter:
 
- Vi vill utforska desperationen, kärleken, hoppet och rädslan som kan drabba dig när du blir förälder, och vi vill göra det genom vanliga, sårbara karaktärer med fel och brister som vi alla kan känna igen oss i.
 
- För mig, som stark förespråkare av ett ökat nordiskt kreativt samarbete, kan det knappast finnas något finare än att sammanföra talang från olika länder och sedan få se resultatet av detta möta den internationella publiken på Berlinale Series, konstaterar Anna Croneman, programchef för drama på SVT, i ett pressmeddelande.

Manus är skrivet av Mette Heeno ("Livet på Laerkevej") och för regi svarar Anna Zackrisson ("Vår tid är nu", "White wall").
 
"Snöänglar" har premiär i SVT1 och på SVT Play den 28 mars.
| 27 januari 2021 10:15 |