Film

Skribent

MovieZine

10 maj 2024 | 15:30

15 nya filmer på SVT Play: Återse denna underhållande fantasyfilm från 1986

There can be only one!
SVT Play laddar för helg med 15 nya filmer i utbudet. Den som inte känner sig lockad av Eurovision kan istället dyka in i norska katastroffilmen "Tunneln" eller kampsportsrullen "Warrior" med Tom Hardy.
 
Annars kanske en fantasy-favorit från 1980-talet kan locka? Lika episk och galen som de mest minnesvärda schlagernumren, sägs det...
 
"Highlander" (1986) introducerade oss för en värld där odödliga vandrar bland oss. Ibland slåss de till döden och hugger huvuden av varandra. Efter en serie brutala mord börjar polisen intressera sig för skotten Connor MacLeod (spelad av fransmannen Christopher Lambert). Sean Connery har en annan viktig roll. Allt skriker 80-tal, inte minst Queens musik på soundtracket. Det här är en kultklassiker att älska eller hata.
 
MovieZines recensent var lagom road: "Sällan har en film varit så 80-talstypisk att den nästan liknar en parodi. Men nej nej, detta är blodigt allvar. Eller? Är det bra? Nja. Underhållande? Absolut. Du har inte en tråkig sekund." Betyget landade på 2/5.
 
"There can be only one" lyder den berömda filmrepliken. Ändå blev det fler filmer, och två tv-serier. "Highlander 2" har kallats för en av tidernas sämsta uppföljare. Nu pratas det om en remake av originalet - om de någonsin får till det. Henry Cavill är sugen på att svinga svärd i huvudrollen.
 
 

15 nya filmer på SVT Play

 
● Charter
● Feber
● Highlander
● Jag och min bror
● Lågor i dunklet
● Macken - Roy och Rogers bilservice
● Mum's List
● Muscle
● Mysteriet Williams
● Pang i bygget
● The Nightingale
● The Stig-Helmer Story
● Tunneln
● Warrior
● Änglar, finns dom...
| 10 maj 2024 15:30 |