Film

Skribent

Viktor Eriksson

26 april 2024 | 20:45

SVT köper in dokumentärserie om Kevin Spacey

“Jag hoppas att akademin tar notis gällande de mindre kända i rollistan”, säger Kevin Spacey själv om den nya dokumentären.
SVT har nu köpt rättigheterna till dokumentärserien “Spacey Unmasked” om skådespelaren Kevin Spaceys uppgång och fall, rapporterar Variety.
 
Kevin Spacey var i flera decennier ett stort namn i Hollywood men under 2017 gick hans karriär i stort sett under efter att han anklagades för sexuellt ofredande av en minderårig. Under 2023 friades Kevin Spacey från alla anklagelser i samband med en rättegång i London, Storbritannien.
 
“Spacey Unmasked” började producerades innan dess att skådespelaren friades från anklagelserna och ska innehålla aldrig tidigare visade intervjuer och skildra allt från Kevin Spaces barndom och tidiga succé på Broadway såväl som hans stjärnstatus i filmvärlden och plötsliga fall.
 
Kevin Spacey, som själv inte varit involverad i produktionen av dokumentären, har via sin agent kommenterat den i ett uttalande till Variety.
 
“Jag är ärad över att göra min första film med Warner Bros. (som distribuerar filmen i USA reds anm.) på många år. Jag hoppas att akademin tar notis gällande de mindre kända i rollistan."
 
“Spacey Unmasked” kommer att visas i två delar med urpremiär på Channel 4 i Storbritannien den 6 och 7 maj. När SVT kommer att visa dokumentärserien är just nu okänt. Till dess kan du se trailern som Channel 4 släppt nedan.
 
| 26 april 2024 20:45 |