Film

Skribent

MovieZine

24 augusti 2021 | 12:45

Sverrir Gudnason spelar Alex Schulman i ny film

Inspelningen av kärleksdramat "Bränn alla mina brev" har kommit igång med en stjärnfylld ensemble.
Filminspelningen av Alex Schulmans roman "Bränn alla mina brev" har kommit igång, och SF Studios presenterar nu ytterligare några skådespelare i ensemblen. Nu står det klart att Sverrir Gudnason gestaltar Alex Schulman och Sonja Richter spelar Amanda Schulman i filmen.

- Den här filmens tillblivelse har varit en märklig resa för mig. Jag fattar inte hur det gått till, att en efter en av Sveriges absoluta skådespelarelit bestämmer sig för att vara med. Att Sverrir ska spela mig är särskilt kittlande, för han är ju rent ut sagt utsökt. Varje gång jag ser honom i en film eller serie blir jag lugn, vill ha kvar honom i scenen, han får aldrig gå, säger Alex Schulman i ett pressmeddelande.
 
 
Huvudrollerna spelas av Bill Skarsgård, Asta Kamma August och Gustav Lindh. Handlingen följer författaren Karin Stolpe, hennes komplexa relation med maken Sven Stolpe och hennes heta kärleksaffär med Olof Lagercrantz. Historien sträcker sig från 1930-talet och 70 år framåt. Marika Lindström och Sten Ljunggren kommer medverka som Karin Stolpe och Sven Stolpe som äldre.

För regi står den internationellt hyllade regissören Björn Runge ("The Wife").

- Att få liv i ett manuskript är en enorm utmaning, speciellt om man som jag är intresserad av uppriktighet. Med dessa fantastiska skådespelare och med ett inspirerande team bakom mig har vi nu påbörjat resan mot premiären, kommenterar Björn Runge.

"Bränn alla mina brev" har premiär på svenska biografer under hösten 2022.
| 24 augusti 2021 12:45 |